Pregled štampe za 14. mart: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Raspisali novi oglas za prodaju hotela Mediteran

Stečajna uprava Maestraltoursa raspisala je novi oglas za prodaju imovine preduzeća, u koju spada luksuzni bečićki hotel Mediteran. Zainteresovani kupci se na oglas mogu javiti do 13. aprila.

Duže od godinu u blokadi 13.641 firmi

Na kraju februara u neprekidnoj blokadi žiro-računa do jedne godine bilo je 1.900 izvršnih dužnika preduzeća i privrednika čiji su dugovi na osnovu blokada iznosilo 41,1 milion eura ili 6,67 odsto ukupnog iznosa blokade. Duže od godinu u blokadi je 13.641 firma ili preduzetnik sa dugom od 576 miliona eura, što čini 93,33 odsto ukupnog iznosa blokade.

Isplatićeno im juče oko pola miliona eura

Dijelu akcionara Zatvorenog investicionog fonda Trend, koji su na skupštini akcionara 11. januara glasali protiv Programa razvoja tog fonda i tražili izlazak iz vlasništva juče je isplaćeno oko pola miliona eura.

Dnevne novine

GRČKI ENERGEAN POČINJE ISTRAŽIVANJE NAFTE U ULCINJSKOM PODMORJU

Predstavnici Vlade i grčke kompanije Energean Oil&Gas potpisaće sjutra Ugovor o koncesiji za proizvodnju i istraživanje ugljovodonika u podmorju Crne Gore, saznaju Dnevne novine.

Forum turskih i crnogorskih privrednika

Privredna komora Crne Gore (PKCG) organizovaće danas poslovni forum crnogorskih i privrednika turske pokrajine Muš. Skup, koji se organizuje u saradnji sa Ambasadom Turske i Unijom komora i robnih berzi te zemlje, otvoriće potpredsjednik PKCG Ivan Saveljić, a učesnicima će se obratiti i predsjednik Privredne komore pokrajine Muš Fatih Cengiz.

Imovina Blaža Dedića na prodaji za 68 miliona

Stečajna uprava budvanskog preduzeća Maestraltours pozvala je zainteresovane da se do 13. aprila jave na oglas za prodaju imovine stečajnog dužnika, u šta spada luksuzni bečićki hotel Mediteran.

Dan

Arapi moraju da se isele do 1. maja

Predsjednik odbora direktora u Novom duvanskom kombinatu Isat Boljević obavijestio je krajem februara kompaniju Zetagradnja, vlasnika Blagote Radovića, da će koristiti fabriku Duvanskog kombinata u stečaju i dio objekata do 1. maja, saznaje “Dan” iz pouzdanih izvora.

Izvještaj o tranziciji u petak

Evropska banka za obnovu i razvoj predstaviće u petak izvještaj o tranziciji za prošlu godinu, kao i godišnju analizu o napretku reformi i ekonomskih kretanja u 36 zemalja.

Za kredite pozajmljuju 100 miliona eura

Vlada je na prethodnoj sjednici dala saglasnost na kreditno zaduženje Investiciono razvojnog fonda kod Evropske investicione banke, shodno kojem IRF uzima kredite od banke od čak 100 miliona eura radi finansiranja projekata lokalnih samouprava, ali i malih i srednjih preduzeća.

Pobjeda

Za zgradu u Budvi 1,6 miliona

Centralna bankaje juče objavila dva oglasa o prodaji dvije zgrade u svom vlasništvu u Budvi, odnosno naselju Gospoština i Podgorici u Poslovnom centru “Kruševac”.

U blokadi 617 miliona eura

Na kraju februara u blokadije bilo 15,54 hiljade preduzeća i preduzetnika za 617,3 miliona eura- saopštila je Centralna banka.

Registrovana 33 proizvođača i 127 uvoznika zlata i srebra

U Crnoj Gori registrovana su 33 proizvođača i 127 uvoznika predmeta od dragocjenih metala navedeno je u izvještaju Metrološke inspekcije kojaje u prošloj godini izvršila 116 pregleda.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *