GBC otvaranje izložbe: Kratka priča o zelenoj gradnji

Dodajte komentar

Savjet za ekološku gradnju Crne Gore, rukovođen principima i etikom održivog razvoja, organizuje putujuću izložbu pod nazivom Kratka priča o zelenoj gradnji.

Ideja izložbe je da građanima Crne Gore pojasni, približi i učini primamljivim glavne aspekte ekološke gradnje.

– To činimo putem 12 slikovitih informativno-grafičkih panela, sa željom da podstaknemo temeljite promjene u shvatanjima i načinu na koji se koriste prirodne ljepote i bogatstvo Crne Gore od strane nadležnih državnih organa, političkih elita, investitora, a iznad svega građana, čiji glas treba da dovede do temeljnih promjena u smjernicama i praksi razvoja ekološke Crne Gore – organizatori navode u saopštenju.

Prilikom otvaranja izložbe 14.3.2017. godine u Podgorici, Ambasador SR Njemačke Ambasade u Podgorici, gospodin Hans Günther Mattern uručiće sertifikate Green Building Professional (Stručnjak zelene gradnje) svim učesnicima koji su uspješno prošli istoimeni kurs.

Ova izložba i kurs GBPro su dio projekta „Edukacija o zelenoj gradnji“ koju Savjet sprovodi, uz finansijsku podršku Ambasade SR Njemačke u Podgorici, a sa partnerima opštinama Kotor i Herceg Novi, i sponzorima Turističkom Organizacijom Kotor, Porto Montenegro i Knauf Doo. Više o projektu možete saznati na našem sajtu www.gbc.me gdje takođe možete pratiti raspored putujuće izložbe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *