GBC otvaranje izložbe: Kratka priča o zelenoj gradnji

Savjet za ekološku gradnju Crne Gore, rukovođen principima i etikom održivog razvoja, organizuje putujuću izložbu pod nazivom Kratka priča o zelenoj gradnji.

Ideja izložbe je da građanima Crne Gore pojasni, približi i učini primamljivim glavne aspekte ekološke gradnje.

– To činimo putem 12 slikovitih informativno-grafičkih panela, sa željom da podstaknemo temeljite promjene u shvatanjima i načinu na koji se koriste prirodne ljepote i bogatstvo Crne Gore od strane nadležnih državnih organa, političkih elita, investitora, a iznad svega građana, čiji glas treba da dovede do temeljnih promjena u smjernicama i praksi razvoja ekološke Crne Gore – organizatori navode u saopštenju.

Prilikom otvaranja izložbe 14.3.2017. godine u Podgorici, Ambasador SR Njemačke Ambasade u Podgorici, gospodin Hans Günther Mattern uručiće sertifikate Green Building Professional (Stručnjak zelene gradnje) svim učesnicima koji su uspješno prošli istoimeni kurs.

Ova izložba i kurs GBPro su dio projekta „Edukacija o zelenoj gradnji“ koju Savjet sprovodi, uz finansijsku podršku Ambasade SR Njemačke u Podgorici, a sa partnerima opštinama Kotor i Herceg Novi, i sponzorima Turističkom Organizacijom Kotor, Porto Montenegro i Knauf Doo. Više o projektu možete saznati na našem sajtu www.gbc.me gdje takođe možete pratiti raspored putujuće izložbe.

Check Also

Tonino Lamborghini – Kancelarijski namještaj za direktore (foto)

Luksuz i nepogrešivi stil, glavne su karakteristike nove GT kancelarije, koja je djelo Tonino Lamborghini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *