Pregled štampe za 8. mart: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Razjasniti da li je neko pomogao OTL-u

Ukoliko sporno raspisivanje tendera za privatizaciju Montekarga ne bude na dnevnom redu prve naredne sjednice Savjeta za privatizaciju, razjašnjenje o tom sporu, zbog kojeg rumunska kompanija Grampat prijetu tužbom Crnoj Gori, tražiće član Savjeta i generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković.

Čekaju dozvolu za prvi od 8 hotela

Kompanija Luštica Development čeka dozvolu za izgradnju prvog od ukupno osam hotela u novom turističkom gradu Luštica Bay kod Tivta. Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za oko 30 miliona eura vrijedan hotel The Chedi Luštica Bay predat je Ministarstvu održivog razvija i turizma krajem januara.

EPCG bi preuzela i dug Rudnika

Predsjednik Poslaničkog kluba SDP-a Raško Konjević tražio je od ministarke ekonomije Dragice Sekulić da mu dostavi ponudu kompanije A2A i Aca Đukanovića koji su uputili Elektroprivredi, a odnosi se na namjeru da prodaju svoj vlasnički udio u Rudniku uglja Pljevlja.

Dnevne novine

Vladi podmetnuli sporan izvještaj o radu za 2016.

Vlada Crne Gore usvojila je prošle sedmice izvještaj o radu Uprave za igre na sreću za 2016. godinu, čiji sadržaj je sporan jer sadrži određene stavke koje se ne nalaze u Zakonu o igrama na sreću.

Posvećeni nastavku početih i dolasku novih investicija

Vlada Crne Gore posvećena je kreiranju povoljnog biznis ambijenta koji će omogućiti nastavak i razvoj započetih, ali i dolazak novih investicija, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa izvršnim direktorom Adriatik Marinasa Oliverom Korletom.

BIRALI SMO REALNE, A NE POPULISTIČKE MJERE

Vlada nije birala populističke mjere u prvih 100 dana rada, već realno suočavanje sa finansijskom situacijom, uz izražen senzibilitet za ugrožene socijalne grupe, ocijenio je vicepremijer i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Bankama omogućeno da finansiraju budžet države

Centralna banka (CBCG) smanjila je obaveznu rezervu kako bi banke mogle dodatno da finansiraju bankrotirani budžet i podrže političke ciljeve Vlade, smatra poslanik DF-a Nebojša Medojević.

Dan

Hoće veće naknade i bonus od četiri plate

Odbor direktora “Budvanske rivijere predložio je akcionarima tog preduzeća, Vladi, Strateksu i AIK banci da povećaju iznos naknada koje primaju predsjednik i članovi tog tijela i da im se isplati bonus za pozitivan poslovni rezultat u prošloj godini. O njihovom predlogu akcionari treba da se izjanse na skupštini zakazanoj za 31. mart.

Poslovni forum sa Monakom

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Komorom za ekonomski razvoj Monaka, organizuje oslovni forum i susrete privrednika Crne Gore i Monaka, koji će se održati 10. marta 2017. godine u 10 časova.

Vlast uništila privredu, pa otima od sirotinje

Vladine mjere za smanjenje javnog duga kroz umanjenje plata, socijalnih davanja i povećanje cijena životnih namirnica izazvale su opravdan revolt građana, koji i bez takvih mjera teško žive, kazao je Ratko Đukić iz Saveza komunista.

U Pljevljima posluje 1.300 preduzeća

Način donošenja izmjena i usvajanja planskih dokumena-ta neophodno je pojednosta-viti i omogućiti što efika-snije izdavanje građevinskih i upotrebnih dozvola, kazao je predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić na okruglom stolu “Bez barijera. Da posao ne stoji.

Pobjeda

Ulcinjska rivijera prva na listi za prodaju

Prvi tender koji će biti raspisan u ovoj godini trebalo bi da bude za Ulcinjsku rivijeru, za koju postoji interesovanje investitora, saznaje Pobjeda.

Klijenti vjeruju samo licenciranim ljekarima

Da bi se unaprijedila ponuda zdravstvenog turizma, nužan preduslovje primjena standarda kvaliteta u što većem broju zdravstvenih ustanova kazao je za Pobjedu predsjednik Koordinacionog odbora zdravstvenog turizma Privredne komore Vasilije Stijepović.

Podrška novim investicijama u Porto Montenegru

Vlada će pružiti podršku novim investicionim planovima u Porto Montenegru, koji će našu državu učiniti atraktivnijom turističkom destinacijom – kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa izvršnim direktorom Adriatik Marinasa Oliverom Korletom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *