SGBM: Umjesto osmomartovskih poklona, novac doniran Udruženju “Fenix”

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro i ove godine će umjesto kupovine osmomartovskih poklona novčana sredstva donirati u humanitarne svrhe. Žene zaposlene u Societe Generale banci Montenegro i ove godine su glasale kome treba donirati sredstva, a donacija će odlukom njihovih glasova biti uplaćena  Udruženju roditelja djece iz Crne Gore oboljele od raka “Fenix Crna Gora”.

Donacija, u vrijednosti od 2.000 eura, podržaće akciju prikupljanja sredstava za adaptaciju dijela odjeljenja dječije pedijatrije za liječenje djece oboljele od raka, u Kliničkom centru Crne Gore. Iako je ova akcija skoro privedena kraju iz Udruženja su saopštili da su potrebna dodatna sredstva za renoviranje ovog dijela dječije pedijatrije.

Udruženje „Fenix“ kroz različite projekte radi na jačanju zdravstvene zaštite djece oboljele od raka i njihovom boljem položaju u društvu, tokom i nakon liječenja, kao i rehabilitaciji nakon aktivne terapije citostaticima. Osim psihološke podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, udruženje pruža jednokratnu finansijsku pomoć porodicama čija su djeca na liječenju.

“Societe Generale banka Montenegro će i u narednim godinama nastaviti da Međunarodni Dan žena obilježava donacijom i društveno odgovornim aktivnostima kojima nastoji da se poboljša položaj žena i djece u crnogorskom društvu”, navodi se u saopštenju banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *