Tender za Montekargo objavljen u Fajnenšel tajmsu

Dodajte komentar

Tender za Montekargo je objavljen u Fajnenšel tajmsu 2. decembra prošle godine, saopšteno je iz Tenderske komisije. To demantuje, kako su naveli, neistinite tvrdnje rumunskog konzorcijuma Grampet da tender nije objavljen u međunarodnoj šampi. Grampet, koji je 2009. godine bio učesnik na neuspjelom tenderu za privatizaciju Montekarga, pismom je od premijera Duška Markovića tražio da poništi aktuelni tender za privatizaciju kompanije tvrdeći da nije bio objavljen u međunarodnoj štampi.

Iz komisije su podsjetili da je tender objavljen u domaćoj i međunarodnoj štampi, na internetu početkom decembra a rok za podnošenje ponuda je bio 16. januar. Ponudu je dostavio jedino poljski OT Logistik sa kojim su pregovori u toku.

“Javni poziv je tada preko Ministarstva vanjskih poslova upućen i svim ekonomskim odjeljenjima stranih diplomatskih predstavništava u Crnoj Gori i diplomatskim predstavništvima Crne Gore u inostranstvu” saopštili su iz Tenderske komisije i dodali da je zakonska procedura poštovana do kraja.

Iz svega je jasno, kažu, da problem nema Tenderska komisija već onaj ko je uputio pismo i ko je neistinite tvrdnje objavio.

Vlada je u 2011. prekinula pregovore sa Grampetom, koji je za 87,6 odsto Montekarga ponudio 1,85 miliona i 3,5 miliona investicija, zato što su tražili su da im se garantuje monopol tokom investicionog perioda. Iz istih razloga je 2014. hrvatska vlada prekinula pregovore sa rumunskom kompanijom za HŽ Kargo.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *