Od domena 21,5 miliona eura

Dodajte komentar

Crna Gora je valorizacijom internet domena .me od 2008. godine prihodovala 21,5 miliona eura, saopštila je savjetnica u Direktoratu za elektronske komunikacije, poštansku djelatnost i radio spektar u Ministarstvu ekonomije Tanja Maraš.

Ona je, na Konferenciji o nacionalnom brendiranju u Budvi, juče kazala da je internet domen .me najbolji izvozni brend Crne Gore i jedan od najprepoznatljivijih internet ambasadora države.

Maraš je, govoreći na temu Brendiranje kroz nacionalne internet domene”, rekla da najatraktivnija ekstenzija u regionu .me trenutno ima više od milion registracija.

Predstavnik Horwath HTL iz Srbije Bojan Zečević, govoreći na temu “Digitalni marketing za potrebe brendiranja područja”, naveo je da je osnovni cilj nacionalnog brendiranja izgradnja reputacije države.

Ovdje se radi o ‘ratu reputacija’ država. Mi kroz nacionalno brendiranje želimo da postanemo cijenjena nacija i država, a to radimo kroz izgradnju reputacije. Na taj način postajemo relevantni, a biti relevantan znači na pametan način participirati u globalnim pitanjima”, rekao je Zečević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *