Jovanović direktor Capital Investa

1 komentar
Jovanović lijevo

Formalni osnivači nove mikrofinansijske institucije (MFI) Capital Invest, koja je prije nekoliko dana od Centralne banke (CBCG) dobila dozvolu za rad, su Njemac turskog porijekla Erhard Pačariz i Slovenac Matjaž Trtnik, poznati trgovac na crnogorskim berzama.

Prema informacija Vijesti novi izvršni direktor Capital Investa biće Predrag Jovanović, bivši direktor kablovskog operatera BBM do prodaje te kompanije srpskom SBB-u. On je trenutno predsjednik Odbora direktora Swiss osiguranja. Kompletna logistika za dobijan je dozvole za rad nove MFI od Centralne banke, kako tvrdi izvor Vijesti, obavljena je uz njegovo aktivno učešće.

Jovanović je prije 15-ak godina bio direktor društva koje je upravljalo HLT fondom, nastalim na kraju Masovne vaučerske privatizacije u Crnoj Gori 2002. godine.

Prema nezvaničnim informacijama, Capital Invest pored plasmana novca građanima i pravnim licima u vidu kredita, baviće se i kupovinom hartija od vrijednosti, državnih obveznica, kao i lizing poslovima.

Slovenac Trtnik nedavno je sa svojom firmom Monte Invest i brokerom Aleksandom Jovovićem preuzeo većinsko vlasništvu u najvećoj brokerskoj-dilerskoj kući u Crnoj Gori Buli and Bear.

Oni su većinski paket akcija, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića i sa njim nekoliko povezanih lica, otkupili za 589 hiljada eura. Jovović sad kontroliše 73,3 odsto Buli and Beara, a Trtnikova firma 20 odsto.

Prema podacima iz registra Centralne depozitarne agencije ista Trtnikova firma je peti po veličini akcionar Montecarga čija je privatizacija u toku, FEP-a Plužine u stečaju i nekih drugih firmi.

Gazde MFI Capital Invest planirali su, zasada, otvaranje dvije kancelarije u Podgorici i Beranama, sa kompletnim tehničkim sadržajima.

Capital Invest je osma MFI na crnogorskom tržištu.

U Crnoj Gori posluju još Monte Credit, Montenegro Investments Credit, Ozmont, Klikloan, Alter Modus, Kredit plus i Kontakt.

Ranije su dvije mikrofinansijske institucije prerasle u poslovne banke, a to su nakadašnja Oportjuniti, a sada Erste banka, kao i Lovćen banka.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *