Hlađenje svjetskih tržišta

Dodajte komentar

Nakon velikog skoka u srijedu, američke akcije su na jučerašnjem trgovanju zabilježile pad vrijednosti, prije svega pod uticajem finansijskog sektora, dok je u centru pažnje investitora bila inicijalna ponuda akcija (IPO) Snap-a.

Dow Jones je oslabio pola procenta na 21.003 poena, a najveći gubitnik je bio Caterpillar koji se stropoštao preko 4% nakon što je objavljena informacija da su federalni agenti Poreske uprave otpočeli istragu u kompaniji.

Indeks S&P 500 je oslabio 0,6% na 2.381,9 poena, a finansijski sektor sa padom većim od 1% je predvodio gubitnike. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, oslabio je 0,7% na 5.861,2 poena. Matična kompanija android aplikacije Snapchat, Snap, zabilježila je rast cijene na prvom trgovanju posle IPO-a od 44%. Investitori su sa nestrpljenjem išekivali ovaj berzanski debi i kako bi ocijenili stanje IPO tržišta kada su u pitanju tehnološke kompanije.

I evropske berze zabilježile su u izvjesnoj mjeri “hlađenje” na jučerašnjem trgovanju, a glavni nacionalni indeksi nisu registrovali značajnije promjene. Njemački DAX je oslabio 0,06%, francuski CAC je zabilježio istovetnu promjenu u pozitivnom smeru, dok je britanski FTSE ostao nepromijenjen.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *