Sastanak Guvernera sa predstavnicima Evropske centralne banke Guverner

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa predstavnicima Evropske centralne banke i to g. Bendžaminom  Vonesenom, šefom Direkcije za međunarodne odnose i saradnju u okviru Generalnog direktorata za međunarodne i evropske odnose Evropske centralne banke i g. Piotrom Zukom, ekonomistom u istoj Direkciji.

Cilj redovne posjete predstavnika ECB-a jeste ocjena Programa ekonomskih reformi Crne Gore za period 2017 – 2019. Tokom sastanka, guverner je upoznao sagovornike o stanju u bankarskom sektoru i predstojećim regulativnim aktivnostima koje CBCG ima u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom sastanka, bilo je govora o makroekonomskom i fiskalnom okviru, inflaciji, makroprudencionoj politici i pitanjima finansijske stabilnosti i supervizije.

Delagacija ECB-a ukazala je na značaj ekonomskog upravljanja, kao jednog od ključnih elemenata u procesu pristupanja Crne Gore, i izrazila spremnost da kroz programe tehničke pomoći i učešće na seminarima pruži podršku CBCG u procesu pristupanja EU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *