Zdravlje ne može da čeka!

Da li i vi često zanemarujete signale koje vam tijelo šalje, pripisujući ih trenutnom stresu i umoru? Umjesto da stanete, poslušate šta vam organizam poručuje, nastavljate dalje praveći se da je sve u redu?

Tek kad se tijelo ozbiljno pobuni zbog vašeg nemarnog odnosa prema njemu, odlučite se za posjetu ljekaru?

A kada napokon odete kod ljekara, dobijete upute za dodatne dodatne pretrage koje vi najčešće izbjegavate jer znate da ćete:

  1. sa dobijenim uputima dospjeti na listu čekanja za pregled kod ljekara specijaliste;
  2. dok dobijete termin, simptomi će vjerojatno proći ili se ublažiti;
  3. na dan termina, ako ga dočekate, tražićete slobodan dan na poslu jer znate da vas čeka barem nekoliko sati čekanja;
  4. ljekar specijalista će vas vjerovatno poslati na dodatne pretrage koje zahtijevaju još čekanja i trošenja vašeg dragocjenog vremena…

Zar put do zdravlja mora biti tako naporan i težak? Sa privatnim zdravstvenim osiguranjem, ne!

Sklapanjem polise dobrovoljnog (privatnog) zdravstvenog osiguranja ostvarujete pravo na usluge ljekara opšte prakse i ljekara specijalista, svu potrebnu dijagnostiku i liječenje u zdravstvenim ustanovama po vašem izboru u vrijeme koje vama odgovara. Dodatno je moguće ugovoriti i pokriće troškova za sistematske preglede, fizikalnu terapiju, oftalmološke usluge, stomatološke usluge i ljekove samo jednim pozivom.

Na ovaj način izbjegavate duge liste čekanja i nisu vam potrebni uputi kako bi obavili pretragu ili pregled. Svaki osiguranik može ugovoriti polisu sa pokrićima koja odgovaraju njegovim potrebama, ali i uzeti polisu osiguranja za svoje dijete kako bi mu obezbijedili adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Do polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja možete doći u nekoj od UNIQA poslovnica širom Crne Gore.
MedUNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje vam tokom cijele godine omogućava organizaciju i pokriće troškova liječenja u najboljim privatnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Crne Gore – u izabranoj zdravstvenoj ustanovi i kod željenog ljekara, u dogovorenom terminu, bez čekanja!

Ove nedjelje možete ostvariti popust od 15% na dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Popust možete iskoristiti i za povoljnije ugovaranje kasko osiguranja (10% popusta) i osiguranje kuće ili stana (15% popusta uz poklon uslugu kod Broom Quality Service-a).

Benefite možete ostvariti slanjem zahtjeva preko forme u okviru ovog članka.

Podijeli ovaj članak