Vektra Boka izašla iz stečaja

Dodajte komentar

Privredni sud prihvatio je plan reorganizacije Vektra Boke, što je potvrdio predsjednik odbora direktora Milić Popović.

Stečaj je uveden zbog duga od četiri miliona eura prema CKB-u. U decembru 2015. izglasan je plan reorganizacije, koji je zbog žalbe OTP faktoringa u aprilu prošle godine poništio Apelacioni sud i vratio predmet na ponovni postupak. Planom reorganizacije Vektra Boke predviđeno je da se prodajom poslovnih prostora obezbijedi 25,69 miliona eura za ispunjenje obaveza.

Planirano je da se prodaju dva poslovna prostora u centru Herceg Novog, moteli “Borići i “Dubrava”, restorani “Rose i “Lavanger, bife “Obala, Milašinovića plaža i kupalište na Toploj, stambeni prostori, teniski tereni, zemljišta na Toploj, Zanjicama i u Sutorini… Predviđeno je da kompanija zapošljava 29 stalnih i 50 sezonskih radnika. Planom se predviđa da se dug isplati za pet godina, a nakon toga je predviđeno zajedničko ulaganje sa Soravia grupom iz Austrije koja je 12. oktobra poslala pismo sa namjerama za ulaganja u Toplu i hotele “Tamaris, “Igalo i “Plaža.

U prvom isplatnom redu je isplata tri i po minimalca i 24 doprinosa u ukupnom iznosu 515.916 eura, koje je trebalo da budu izmirene krajem prošle godine. U trećem isplatnom redu su potraživanja zaposlenih od 3.66 miliona eura (razlika između minimalca i stvarno zarađene plate, staž za nepunih pet godina, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznao stečajni upravnik i stečajni sudija) I trebalo bi da budu izmirena u četiri rate do kraja 2020. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *