Agencija ISEM: Nagrada za najbolji esej Jeleni Radović

Dodajte komentar

Agencija ISEM iz Podgorice, licencirani predstavnik ugledne američke Fondacije International Student Exchange iz New York-a, čijim posredstvom je veliki broj učenika iz Crne Gore uspješno završio jednogodišnje ili polugodišnje školovanje u svim regijama Sjedinjenih Američkih Država, obilježavajući 5 godina uspješnog rada, kako je i najavila, organizovala je Konkurs za najbolji esej za školsku 2017/2018 godinu.

Na poziv objavljen na prezentaciji programa školovanja u Americi, održanoj krajem septembra prošle godine, prijavilo se više desetina učenika. Nakon pažljive analize svih prijava, izvršenih nekoliko selekcija, prvo mjesto na Konkursu za najbolji esej dodijeljeno je Jeleni Radović, učenici II razreda Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice.

Zahvaljujući tome, Jelena će biti u prilici da narednu šklosku godinu provede u nekoj od država USA, boravi u američkoj porodici i, pored unapređenja nivoa znanja engleskog jezika, stekne veoma dragocjena iskustva za nastavak svog školovanja i dalje stručno usavršavanje.

Jelena u nastavku opisuje glavne razloge zbog kojih se prijavila na ISEM program razmjene srednjoškolaca, kao i svoja očekivanja, a vezano za narednu školku godinu u Americi:

Na program razmjene srednjoškolaca prijavila sam se kako bih ostvarila jedan od svojih ciljeva, a to je odlazak u USA radi školovanja. Motivisana pozitivnim iskustvima svojih vršnjaka koji su proveli jednu školsku godinu u Americi, odlučila sam da i ja budem dio tog izazova. Očekujem da poboljšam znanje engleskog jezika, upoznam američki način života, drugačiju kulturu i nove ljude. Sigurna sam da će školovanje u Americi doprinijeti izgrađivanju moje ličnosti, i pripremiti me za dalje školovanje i još veće izazove.

Uspješno sprovodeći svoju misiju, Agencija ISEM će i u narednom periodu nastaviti sa praksom različitih oblika stipendiranja crnogorskih srednjoškolaca, kako je to i činila svih prethodnih godina.

Svi zainteresovani za dobijanje dodatnih informacija o ISEM programima razmjene srednjoškolaca mogu kontaktirati predstavnike Agencije ISEM, putem telefona broj 069 085 505 ili e-mail adrese [email protected].

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *