“Simo Milošević” u planu za privatizaciju

Dodajte komentar

Privatizacija Instituta “Simo Milošević” iz Igala biće u privatizacionom planu za ovu godinu, kazao je član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte Branko Vujović.

On je Televiziji Crne Gore kazao da predlog o privatizaciji treba još da usvoje Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte i Vlada.

Privatizacija može biti po modelu prodaje akcija ili dokapitalizacije. Može i dokapitalizacija, jer je suština da se obezbijede značajna sredstva za investicije u osnovnu djelatnost Instituta“, rekao je on.

Po riječima Vujovića, nije presudna prodaja akcija, već investicije, kao i da se nađe operator koji može, kako je kazao, da u punom smislu uposli kapacitete u Institutu. Institut, koji ima preko 700 zaposlenih, posluje pozitivno.

Institut “Simo Miloševićdo sada je četiri puta, bezuspješno, nuđen na prodaju.

Sa britansko-američkim konzorcijumom International Wellness Group (IWG), jedinim koji je dostavio ponudu na poslednjem tenderu za privatizaciju Instituta, Vlada je prošlog maja raskinula ugovor, jer nijesu realizovane ugovorene obaveze, koje je investitor trebao da ispuni. Taj konzorcijum je za kupovinu 56,48 odsto državnih akcija Instituta ponudio nešto preko 10 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *