„Huffington Post“ preporučuje Crnu Goru kao turističku destinaciju

Dodajte komentar
Durmitor

Crna Gora osvanula je na stranicama američkog Huffington Post-a. Autor Sidonie Sawyer u članku opisuje prirodne ljepote zemlje kao i tradicionalnu kuhinju poredeći je sa Italijom, Grčkom i Turskom.

Malena planinska Crna Gora, smještena iznad Jadranskog mora predstavlja modernu turističku destinaciju. Službeni jezik je crnogorski, dosta sličan srpskom, hrvatskom i bosanskom. U Podgorici, glavnom gradu, i na obali većina ljudi govori engleski jezik jer su to destinacije koje turisti najviše posjećuju. Starije generacije govore njemački i italijanki, pa čak i ruski jezik. U ovoj zemlji postoji nevjerovatna mješavina kulture i folklora. Crna Gora je poznata po svom dubokom fjordu, oštrim planinama, lijepim plažama i kratkoj obali. Turizam se razvija, ali ne na način kao što se razvija u Italiji i Grčkoj, ili čak u Turskoj. To je zemlja sa manjom turističkom ponudom u odnosu na Italiju, Grčku i Tursku, ali sa više  mirnih i divljih predijela za hajking i razgledanje”, piše Sawyer.

Cijene su jeftinije nego u Italiji i Grčkoj, kuhinja je mješavina specijaliteta sa obije strane crnogorskih granica sa tradicionalnim  jelima italijanskog ukusa, kao i zanatski hleb, sušeno meso, sir, vino, palenta, uštipci, a istovremeno koristeći turske uticaje sa musakom, pitom i slatkom baklavom. Na meniju možete naći palačinke, džem, slatko od dunja ali i kolače i keks, sličan bečkim keksićima”,  navodi se u tekstu.

Autor na kraju teksta preporučuje nekoliko nevjerovatnih mjesta koja treba posjetiti u Crnoj Gori: Durmitor i Taru, najveći kanjon u Evropi, Kotor, istorijski centar Bokokotorskog zaliva i Stari Bar sa njegovim ruševinama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *