S&P i Nasdaq prekinuli sedmodnevni uzlazni trend

Dodajte komentar
Wall Street

Američke akcije zabilježile su uglavnom pad vrijednosti na trgovanju u četvrtak, nakon višednevnog uzlaznog trenda, uz negativnu korekciju energetskog sektora od 1%.

Dow Jones je zabilježio rast od nevelikih osam poena, u velikoj meri zahvaljujući kompaniji 3M, dok je Chevron predvodio gubitnike. Indeks S&P 500 i Nasdaq su oslabili po 0,1% na 2.347,2 i 5.814,9 poena, respektivno. Ova dva pokazatelja prekinula su sedmodnevni uzlazni trend, dan nakon što su sva tri ključna berzanska pokazatelja, zajedno sa indeksom malih kompanija Russell 2000, zabilježila nove rekordne vrijednosti. Ekonomski podaci su i juče dali zamah investitorima.

Nedjeljni zahtjevi za socijalnu pomoć pali su na najniži nivo u više od 40 godina, dok je Philly Fed indeks industrijske proizvodnje dostigao najviši nivo od januara 1984.

Evropske berze zabilježile su pad vrijednosti, uz nevelike gubitke u rasponu 0,3-0,5%. Akcije osiguravajućih kompanija su bile najveći gubitnici, nakon što je osiguravajuća grupa NN objavila razočaravajuće rezultate. I sektor pića i hrane zabilježio je negativno kretanje nakon što je Nestle objavio prihode i dobit ispod očekivanja investitora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *