IBM i Visa pretvaraju automobile u uređaje za plaćanje

Dodajte komentar

IBM i Visa udružili su se kako bi omogućili kompanijama širom svijeta da brzo i efikasno uvedu sigurno plaćanje uz korištenje bilo koje naprave ili uređaja koji je spojen na Internet stvari (IoT).

Saradnja spaja IBM-ovu kognitivnu tehnologiju Watson IoT s Visinim globalnim sistemom plaćanja koji širom svijeta obuhvata više od tri milijarde korisnika.

IBM-ova platforma Watson IoT kompanijama omogućava pristup milijardama spojenih uređaja, senzora i sistema širom svijeta, uz mogućnost obrade i analize podataka.

Kognitivnu tehnologiju danas koristi 6.000 IBM-ovih klijenata koji omogućavaju korisnicima da se spoje s milionima uređaja.

IBM i Visa dijele istu viziju i cilj te su odlučni u nastojanju da omoguće plaćanje i trgovinu bilo kojim uređajem ili napravom – počevši od sata, preko prstena pa sve do kućnih uređaja i automobila.

Uz podršku IBM-ove kognitivne tehnologije i uz sistem Visa tokenizacije, nove sigurnosne tehnologije koja mijenja osjetljive sigurnosne podatke na kartici korisnika s jedinstvenim digitalnim identifikacionim kodom, kompanije širom svijeta moći će uspostaviti i korisnicima ponuditi sigurno plaćanje kroz čitav niz proizvoda koje imaju u svojoj ponudi.

Očekuje se kako će IMB i Visa ovom saradnjom omogućiti podršku za plaćanje i trgovinu za preko 20 milijardi uređaja za koje se predviđa da će do 2020. biti spojeni na internet.

Internet stvari bukvalno mijenja naš svijet, bez obzira radi li si se o tome da preduzetnicima omogućava da postignu dosad nezamislivu efikasnost ili osigurava da mašina za veš baš nikad ne ostane bez praška. U pozadini ove transformacije svijeta stoje kompanije kao što je Visa i tehnologije poput IBM-ove platforme Watson IoT, izjavila je generalna menadžerka IBM-a Harriet Green.

Ova kombinacija vodeće IoT tehnologije koju pruža IBM i sigurne usluge plaćanja koje omogućava Visa označiće prelomni trenutak u trgovini i poslovanju, pružajući nam mogućnost da jednostavno i sigurno plaćamo bilo kojim uređajem koji je spojen na IoT.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *