Glavni grad: Izuzetnim službenicima bonusi do 400 eura

Dodajte komentar

Glavni grad predložio je gradskom parlamentu da prihvati odluku po kome opštinskim službenicima za izuzetne rezultate sleduje bonus na zaradu koji može iznositi do 80 odsto prosječne zarade u Crnoj Gori. Ako se ima u vidu da je prosječna plata u državi 503 eura, onda se varijabila odličnom službeniku može kretati do 400 eura.

Varijabilni dio zarade zaposlenom za pojedini mjesec iznosi do 80% prosječne zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini prema podacima organa državne uprave nadležnog za poslove statistike. Varijabilni dio zarade može se isplaćivati kvartalno ili polugodišnje”, piše u Odluci.

Varijabilni dio zarade može ostvariti zaposleni koji postiže izuzetne rezultate i kvalitet rada.

Izuzetni rezultati i kvalitet rada zaposlenog cijene se na osnovu:  posebnog doprinosa unapređenju procesa rada organa, odnosno službe u kojoj je zaposlen; izuzetne uspješnosti i kvaliteta izvršenih poslova; posebne efikasnosti u radu; povećanog obima posla i dodatnog angažovanja zbog nepopunjenosti radnih mjesta”, piše u Odluci.

Varijabilni dio zarade isplaćuje se iz dodijeljenih budžetskih sredstava organa, odnosno službe u kojoj zaposleni radi sa pozicija obezbijeđenih za zarade i pozicije ostale naknade, po prethodno pribavljenoj potvrdi organa lokalne uprave nadležnog za poslove finansija o raspoloživim finansijskim sredstvima.

O predlogu Glavnog grada treba da se izjasni gradski parlament čija je sjednica zakazana za 28. februar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *