Počeli pregovori o Luci Bar

Dodajte komentar
Luka Bar

Pregovori predstavnika Vlade sa poljskim OT Logistikom, koji je jedini dostavio ponudu za kupovinu Luke Bar i Montekarga, počeli su juče, kazao je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

On je objasnio će se prvo razgovarati o ponudi za Luku Bar, a potom za Montekargo.

Za sada se ništa više od toga ne može reći jer smo na samom startu pregovora – pojasnio je Vujović našoj redakciji.

Ponovio je da je za Vladu značajno da imamo jednog ponuđača, odnosno investitora i za Luku Bar i za Montekargo.

U paketu ćemo gledati ove dvije kompanije kao projekat koji je od značaja za Crnu Goru. Vidjećemo kako će ići pregovori sa Lukom Bar, pa ćemo na osnovu toga nastaviti i za Montekargo. Procijenićemo da li to može tako ići paralelno. U svakom slučaju, za nas je veoma bitno da imamo zaokružen projekat. Ne bi bilo prihvatljivo da po jednom tenderu transakcija bude zaključena, a po drugom ne. To je za sada naša intencija da riješimo i Luku i Montekargo u paketu ukoliko to bude moguće, objasnio je Vujović.

Poljaci su za trećinu akcija Luke Bar ponudili 7,1 milion eura, trogodišnji investicioni program, vrijedan 17,1 milion, a biznis planom je predviđeno povećanje obima pretovara tereta u prvoj godini 70 odsto. Za Montekargo nude 2,5 miliona za akcije i isto toliko investicija. Plan im je da uspostave koridor Baltik Jadran, koji bi im za šest dana skratio put žita do Mediterana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *