Donacija zaposlenih CKB-a Dječijoj hiruškoj klinici Instituta za bolesti djece

Dodajte komentar

Zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci donirali su Dječijoj hiruškoj klinici Instituta za bolesti djece instrumente čija je vrijednost 3.200 eura. 

Krajem svake kalendarske godine zaposleni u CKB-u učestvuju u akciji prikupljanja sredstava koja se već godinama opredjeljuju za nabavku uređaja i opreme za potrebe Instituta za bolesti djece. Kao i prošle godine, u akciji su nam se pridružile i kolege iz OTP faktoringa Crna Gora, a prikupljena sredstva su opredijeljenja za Dječiju hirušku kliniku. Kao što pjesma kaže,“Djeca su ukras svijeta“, mi želimo da im pošaljemo poruku da i na ovaj način brinemo o njihovom zdravlju i srećnom odrastanju,“ izjavila je Ana Uskoković u ime zaposlenih CKB-a.

Naši prijatelji, koji su zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci, poklonili su  nam vrijadan set hirurških instrumenata, koji je namijenjen potrebama Dječije hirurške klinike Instituta za bolesti djece. Mikrohirurški set, koji se sastoji od 140 instrumenata, stvara nam uslove da uspješnije iskoristimo naša znanja i vještine u rješavanju problema iz oblasti hirurgije šake, u kojoj se preklapaju djelatnosti plastično-rekonstruktivne i ortopedske hirurgije”, izjavila je Dr. Sonja Milašinović, direktorka Instituta za bolesti djece.

Kako se radi o hirurškom liječenju,  uglavnom delikatnih povreda šake, zbog neadekvatne tehničke podrške, u smislu nedostatka  sofisticiranih instrumenata,  nemali broj djece je do sada upućivan  na liječenje van naše zemlje, što je pacijentima stvaralo dodatnu nelagodu, a roditeljima,  emotivnih  i finansijske i organizacione probleme. S obzirom da su donirana novčana sredstva odvajana samoinicijativno, od ličnih dohodaka zaposlenih, ovaj poklon za nas ima i posebnu emotivnu vrijednost jer osjećamo da je od srca, za dobro naših najmlađih”, dodala je Dr Milašinović.

Iz CKB-a su najavili nastavak saradnje i podršku Institutu u cilju unapređenja liječenja djece iz Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *