U Lušticu uloženo 85 miliona

Dodajte komentar

Kompanija Luštica divelopment je u projektu Luštica bej u Tivtu u 2015. godini i za osam mjeseci prošle godine realizovala investicione obaveze od oko 36 miliona eura, piše u vladinom izvještaju o realizovanim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji.

Izvještaj je dostavljen Skupštini. Od početka projekta, kako piše u izvještaju, uloženo je ukupno 85 miliona eura u izgradnju vila i apartmana u budućem hotelskom kompleksu, pripremne radove za izgradnju hotela i golf terena i izgradnju marine.

Kompanija je u izvještajnom periodu zapošljavala u prosjeku 360 radnika u građevinskom sektoru, dok je u menadžment kompanije stalno zaposlen 51 službenik.

Parlamentu je dostavljen i izvještaj o realizaciji projekta na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica za period od polovine 2015. do decembra prošle godine. U izvještaju se navodi da je investitor Nortstar zaključio ugovor o upravljanju sa hotelskim operatorom Marriott International Design and Construction Services, koji će y Crnoj Gori biti prisutan sa svojim najprestižnijim brendom The Ritz-Carlton.

Vlada je dostavila i i izvještaj o realizaciji projekta Portonovi u Kumboru za period od 2015. do avgusta prošle godine. Za tih 20 mjeseci, kako piše u izvještaju, Azmont investments je realizovao investicione i druge aktivnosti u iznosu od oko 37 miliona eura, dok su od početka projekta uložena 174 miliona eura.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *