U Lušticu uloženo 85 miliona

Kompanija Luštica divelopment je u projektu Luštica bej u Tivtu u 2015. godini i za osam mjeseci prošle godine realizovala investicione obaveze od oko 36 miliona eura, piše u vladinom izvještaju o realizovanim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji.

Izvještaj je dostavljen Skupštini. Od početka projekta, kako piše u izvještaju, uloženo je ukupno 85 miliona eura u izgradnju vila i apartmana u budućem hotelskom kompleksu, pripremne radove za izgradnju hotela i golf terena i izgradnju marine.

Kompanija je u izvještajnom periodu zapošljavala u prosjeku 360 radnika u građevinskom sektoru, dok je u menadžment kompanije stalno zaposlen 51 službenik.

Parlamentu je dostavljen i izvještaj o realizaciji projekta na hercegnovskom dijelu poluostrva Luštica za period od polovine 2015. do decembra prošle godine. U izvještaju se navodi da je investitor Nortstar zaključio ugovor o upravljanju sa hotelskim operatorom Marriott International Design and Construction Services, koji će y Crnoj Gori biti prisutan sa svojim najprestižnijim brendom The Ritz-Carlton.

Vlada je dostavila i i izvještaj o realizaciji projekta Portonovi u Kumboru za period od 2015. do avgusta prošle godine. Za tih 20 mjeseci, kako piše u izvještaju, Azmont investments je realizovao investicione i druge aktivnosti u iznosu od oko 37 miliona eura, dok su od početka projekta uložena 174 miliona eura.

Dan

Check Also

Tonino Lamborghini – Kancelarijski namještaj za direktore (foto)

Luksuz i nepogrešivi stil, glavne su karakteristike nove GT kancelarije, koja je djelo Tonino Lamborghini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *