Bild Studio zvanični distributer Nilex softvera za zemlje Balkana

Dodajte komentar

Nakon uspješne saradnje započete februara 2015. godine, Bild Studio i Nilex AB potpisali su sporazum o partnerstvu, na osnovu kojeg je Bild Studio postao zvanični distributer Nilex platforme za service management (NSP) za Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Kosovo, Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Nilex uslužna platforma razvijena je radi unapređenja poslovanja kompanije, nezavisno od djelatnosti i veličine, kroz povećanje efikasnosti organizacije, poboljšanje interne komunikacije, kao i pozitivnije iskustvo krajnjih korisnika proizvoda i usluga kompanije. Prednosti Nilex softverskog rješenja za “servis menadžment” do sada je prepoznalo preko 1000 kompanija, u javnom i privatnom sektoru: Burger King, Jagermeister, KappAhl, University of Copenhagen, DB Scheneker, PEAB, Nordsee, Harting, SkiStar, Bulten i mnoge druge.

Softver je intuitivan za korišćenje i prilagođava se web i mobilnim uređajima, a njegova otvorena arhitektura omogućava nesmetanu integraciju u postojeći IT sistem kompanije. Osnovni cilj je automatizovati radne procese i učiniti poslovanje efikasnijim. Dodatno, olakšava se i unaprijeđuje interna komunikacija zaposlenih i eksterna komunikacija sa klijentima.

Nilex uslužna platforma se isporučuje u različitim verzijama: NileXPress® i NilexPro®.

NileXPress je prekonfigurisano i jednostavno rješenje za početak komunikacije sa klijentima, automatizovano praćenje upita i upravljanje kapitalom (asset management). Riječ je o platformi dostupnoj u desktop verziji, koja se preporučuje malim i srednjim preduzećima, sa užom ciljnom grupom na tržištu. Komponente se, u svega nekoliko jednostavnih koraka, implementiraju u postojeći IT sistem preduzeća i ne zahtjevaju dodatnu administraciju“, kazali su iz kompanije.

Sa druge strane NilexPro, pored navedenih, nudi i dodatne opcije poput napredne analitike, koja pruža detaljan uvid u poslovanje kompanije i olakšava izvještavanje, upravljanje hardverom i softverom kompanije, alate za optimizaciju poslovnih procesa, eksterne ankete i evaluacije o zadovoljstvu rada, konfigurisane šablone zahtjeva, automatizovane forme za organizaciju događaja i SLA dodatak (Service Level Agreement – ugovor kojim se definiše vrsta i nivo usluge između kompanije i klijenta), koji olakšava targetiranje ciljnih grupa na tržištu. Sama konfiguracija platforme se prilagođava trenutnom radu i potrebama kompanije i dostupna je i na veb i mobilnim uređajima.

U oba slučaja, kompanije imaju mogućnost da komuniciraju sa svojim klijentima kroz više komunikacionih kanala: Facebook, Skype, Twitter, e-mail, telefon (SMS i poziv). Svi prethodni problemi i rješenja bilježe se u bazi znanja, koja je dostupna i klijentima i agentima u kompaniji. Na ovaj način, postojeći resursi se koriste efikasnije, a operativni troškovi se smanjuju. Pored toga, bitan dio sistema je i samostalni korisnički servis, koji omogućava krajnjim korisnicima da brže i lakše rješavaju nedoumice i tako smanje opreterećenje za zaposlene u kompaniji”, navode iz Bild Studia.

Nilex AB je softverska kompanija, sa sjedištem u Švedskoj, koja se od 1996. godine bavi razvojem softverskih rješenja za uslužni menadžment.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *