Vlada se zadužuje 15 miliona kod Societe Generale banke

Dodajte komentar

Predstavnici Vlade postigli su dogovor, da u cilju finansiranja budžeta za 2017. godinu, od Societe Generale Montenegro banke uzmu dugoročni kredit u iznosu od 15 miliona eura sa godišnjom kamatom u visini 3,9 odsto, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade.

U dokumentu se, osim podatka da je postignut dogovor o kreditu kod Societe General Montenegro banke, navodi da je Ministarstvo finansija pokrenulo pregovore kako sa inostranim, tako i sa domaćim finansijskim institucijama, u cilju obezbjeđenja nedostajućih sredstava.

“Između ostalih, na sastancima sa Societe Generale Montenegro bankom a.d. Podgorica, postignut je dogovor da u cilju finansiranja budžeta za 2017. godinu banka odobri dugoročni kredit u iznosu od 15 miliona eura. Nakon dogovora o visini kreditnih sredstava, dogovoreni su i uslovi po kojima će se zaključiti pomenuti aranžman, i to uz redovnu kamatnu stopu od 3,9 odsto godišnje”, navodi se u dokumentu koji je objavila Vlada.

Na prethodnoj sjednici Vlade donijeta je odluka da se Crna Gora, čiji je javni dug preko dvije milijarde i trista miliona eura, u ovoj godini dodatno zaduži još 206 miliona eura, za potrebe finansiranja kapitalnog budžeta i izgradnju prioritetne dionice autoputa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *