“Agrokor” u problemu – otpuštanja u Jamnici, slijede otkazi u Merkatoru

Dodajte komentar

Dužnički problemi “Agrokora” nastavljaju da budu tema pisanja medija, a naročito zbog mogućnosti otpuštanja unutar kompanije jer sindikati radnika u Sloveniji strahuju da će uskoro doći do otpuštanja u “Merkatoru”.

Naime, tvrdi se da su otkazi krajem prošle godine počeli i u Jamnici, iako su to iz kompanije službeno opovrgnuli. Pa ipak, podaci pokazuju da je “Agrokor” u Jamnici na kraju 2016. godine otpustio 229 radnika, dok je još 135 radnika “Jamnice” raspoređeno na druga radna mjesta unutar “Agrokora”. Pored toga, kompanija je u prva tri kvartala prošle godine smanjila prihode za 9 posto, što je, pretpostavlja se, i bio razlog otpuštanja.

Problem je nastao kada je, prije nekoliko nedjelja, “Moody’s” srezao kreditni rejting “Agrokora” sa B2 na B3 čime je ukazala na visoku zaduženost koncerna uz slabiji prošlogodišnji poslovni rezultat. Time je kompanija označena kao “značajno rizična”, što je doprinijelo oštrom padu “Agrokor”-ovih obveznica, nakon čega su uslijedile spekulacije o tome da se ova kompanija nalazi na rubu bankrota.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *