Vlada raskinula ugovor sa kompanijom ”Milkraft Leche”

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore raskinula je ugovor o subvencijama sa kompanijom ”Milkraft Leche”, jer bjelopoljska kompanija nije ispunila svoje obaveze. Na taj način, kompanija sa sjevera Crne Gore, koja je planirala izgradnju mljekare, ostala je bez 616.000 eura podsticaja za otvaranje novih radnih mjesta.

Kompanija ”Milkraft Leche” nije ispunila odgovornu obavezu, odnosno u definisanom roku nije dostavila sredstva obezbjeđenja u vidu činidbene garancije i dvije blanko solo mjenice sa potpisanim mjeničnim ovlašćenjem u cilju naplate zakonske zatezne kamate“, navodi se u Informaciji.

Podsjetimo, kompanija ”Milkraft Leche” , najavila je  izgradnju mljekare u Bijelom Polju, i po tom osnovu bilo joj je dodijeljeno 7.000 eura za svaku od 88 planiranih novozaposlenih lica, odnosno iznos od ukupno 616 000 eura.

Na osnovu ovlašćenja i zaduženja iz Zaključaka Vlade broj: 08-443, od 11. novembra 2016. godine, podnijet je zahtjev za isplatu bankarske garancije prijave kompanije ”Milkraft Leche” d.o.o. Bijelo Polje, i istoj je dostavljeno Obavještenje o raskidu Ugovora o korišćenju sredstava za podsticanje direktne investicije. Na osnovu navedenog zahtjeva za isplatu, aktivirana je bankarska garancija prijave navedene kompanije u ukupnom iznosu od 5 000 eura, u korist Vlade“, navodi se u vladinoj Informaciji.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *