Direktor Deutsche berze pod istragom zbog insajderskog trgovanja

Dodajte komentar

Njemački tužioci su saopštili da istražuju u kojoj fazi su bili pregovori o spajanju Deutsche berze i Londonske berzanske grupe (LSE) kada je generalni direktor Deutsche berze kupio akcije u svojoj kompaniji vrijedne 4,5 miliona eura.

Direktor Deutsche berze Karsten Kengeter je u decembru 2015. godine kupio akcije u sklopu programa isplate bonusa menadžmentu, samo dva mjeseca prije nego su pregovori o spajanju dvije berze zvanično najavljeni, prenosi agencija Rojters.

Kancelarija tužioca iz Frankfurta sumnja da je Kengeter, kada je kupovao akcije, već znao za mogućnost spajanja, što, prema njemačkom zakonu, predstavlja insajdersko trgovanje.

Prvobitne sumnje proističu iz razgovora menadžmenta Deutsche berze i Londonske berzanske grupe u periodu jul/avgust i decembar 2015. godine, koji su se fokusirali na potencijalno spajanje dvije kompanije i na pitanje gdje će biti sjedište holding kompanije“, navodi se u saopštenju frankfurtskog tužioca.

Istražitelji su saopštili da su pretresli kancelarije u sjedištu Deutsche berze u gradu Ešborn, kao i dom Kengetera u Frankfurtu, navodi Rojters.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *