Smijenjena cijela uprava Montenegro erlajnza

Dodajte komentar

Na vanrednoj Skupštini akcionara Montenegro erlajnza (MA) razriješenje postojeći i izabran novi Odbor direktora. Dosadašnju predsjednicu kompanije Daliborku Pejović, kojoj je potvrđen mandat u parlamentu, trebalo bi da zamijeni direktor Direktorata za budžet Ministarstva finansija Nikola Vukićević.

U skladu sa prijedlogom Vlade, za članove novog Odbora direktora izabrani su Vukićević, šefica Avio-helikopterske jedinice MUP-a Milica Abramović, kapetan Avio-servisa Vlade Dragan Popović, mašinski inženjer Dženan Demić i stručnjak za bezbjednost Miroslav Bjelica.

Novoizabrani Odbor direktora će između svojih članova izabrati predsjednika i potpredsjednika na konstitutivnoj sjednici“,  navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu nacionalne avio-kompanije. Prema saznanjima Pobjede, predsjednik kompanije biće Nikola Vukićević.

Razriješeni su i ostali članovi starog borda Nusret Ećo, Danilo Popović, Miodrag Koljević i Ivo Đoković.

Na sjednici, kako je saopšteno, nije razmatran prijedlog izmjena i dopuna statuta društva.

Predsjednik Vlade Duško Marković naložio je prije dvije sedmice ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću, čijem resoru pripada državno preduzeće MA, da u najkraćem roku pripremi i dostavi Vladi detaljnu informaciju o trenutnom stanju u nacionalnoj avio-kompaniji, kako bi se što brže počeli rješavati problemi u nacionalnom avioprevozniku. Prema saznanjima Pobjede, Ministarstvo saobraćaja je pripremilo i dostavilo traženu informaciju. Neposredni povod za temeljitu rekonstrukciju kompanije bio je nezvanični štrajk kopilota zbog selektivne isplate zarada. Zbog toga i zbog odluka servisa Embraera i Fokera da prekinu ugovore o snabdijevanju Montenegro erlajnza potrebnim djelovima za avione, ostavke su podnijeli odgovorni rukovodilac Darko Abramović i direktor tehničkog održavanja Aleksandar Drakić. Agencija za civilno vazduhoplovstvo je zbog toga pod posebne mjere nadzora stavila Montenegro erlajnz.

Vlada posjeduje 99,9 odsto akcija nacionalnog avio-prevoznika

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *