Taksi prevoznici za porez duguju 30 miliona

Dodajte komentar

Taksi prevoznici za poreze duguju 30 miliona eura saopšteno je na sastanku u Poreskoj upravi koja ih je pozvala da iskoriste mogućnost koju pruža Zakon o reprogramu poreskog potraživanja na do 60 mjeseci.

Ocijenjeno je da je finansijska disciplina kod ovih prevoznika na niskom nivou.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša pozvao je taksi prevoznike da do objavljivanja javnog poziva u nadležnim područnim jedinicama, koje će biti dostupne za kompletnu podršku i asistenciju, podnesu eventualno neprijavljene obaveze i srede analitičke račune, zbog uspostavljanja precizne evidencije o stanju poreskog duga koji će moći obuhvatiti zahtjevom za reprogram poreskog potraživanja.

Kod subjekata koji se bave djelatnošću taksi prevoza akumuliran je poreski dug u iznosu iznad 30 miliona eura, pri čemu samo na teritoriji glavnog grada poreski dug obveznika koji se bave taksi prevozom iznosi 10,37 miliona, od čega je 5,3 miliona osnovni dug, a 5,08 miliona kamata”, objasnio je Mugoša.

On je na sastanku, koji je organizovan u saradnji sa Sekretarijatom glavnog grada za komunalne djelatnosti i saobraćaj, predstavio aktivnosti koje PU preduzima u cilju naplate poreskog duga, i naveo da Zakon o reprogramu poreskog potraživanja predstavlja posljednji pokušaj da se obezbijede zaostala potraživanja. Mugoša je saopštio da primjena tog Zakona predstavlja i dobru osnovu za aktivnosti lokalne samouprave i nadležnih državnih organa za sankcionisanje nelojalne konkurencije, u cilju upostavljanja fer tržišne utakmice i izgradnje povoljnog poslovnog ambijenta.

Sekretar Sekretarijata, Marko Rakočević, kazao je da uredno izmirivanje poreskih obaveza predstavlja imperativ za uspostavljanje reda u djelatnosti taksi prevoza. Iz PU je saopšteno da se očekuje da će veliki broj poreskih obveznika iz djelatnosti taksi prevoza, kako iz glavnog grada, tako i iz ostalih opština u Crnoj Gori, izmiriti poreske obaveze primjenom Zakona o reprogramu poreskog potraživanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *