Yahoo: Rezultati iznad očekivanja

Dodajte komentar

Kompanija Yahoo je prijavila prihode i dobit za četvrti kvartal 2016. iznad očekivanja.

Oni su naveli da bi prodaja njenog osnovnog internet poslovanja Verajzonu trebalo da bude završena u drugom kvartalu ove godine, čime je ublažila bojazan dijela investitora da bi taj posao mogao da propadne.

Profit Yahooa u četvrtom lanjskom tromjesečju iznosio je 162 miliona dolara, ili 0,17 dolara po akciji, u poređenju sa gubitkom od 4,43 milijarde dolara, odnosno 4,70 dolara po akciji godinu ranije, kada je kompanija otpisala imovinu vrednu 4,4 milijarde dolara.

Kada se isključe jednokratne stavke, Yahoo je zaradio 25 centi po akciji u četvrtom kvartalu, prema 13 centi po akciji godinu dana ranije.

Prihodi su dostigli 1,47 milijardi dolara, u odnosu na 1,27 milijarde dolara u istom tromjesečju prethodne godine.

Akcije Yahooa su u regularnom dnevnom trgovanju na Volstritu zaključene u porastu za 0,8 procenata.

Transakcija između Verajzona i Yahooa, vrijedna 4,8 milijardi dolara, trebalo je da bude zaključena u prvom kvartalu ove godine, ali je odložena nakon što je otkriveno da je američki internet gigant dva puta bio žrtva hakerskih napada, u kojima su ukradeni lični podaci više od milijardu korisnika.

Americka Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) otvorila je istragu o tome da li je Yahoo trebalo ranije da obavesti investitore o hakerskim napadima i ugroženosti podataka korisnika, objavio je juče Wall Street Journal.

Prema ranijem dogovoru, Yahoo će prodati Verzajznu osnovno internet poslovanje, koje uključuje digitalno oglašavanje, e-mail i medijske alate, a djelatnostima koje preostanu baviće se ostataka Yahooa, preobražen u novoosnovanu holding kompaniju pod nazivom Altaba. Primarna imovina Altabe će biti 15-procentni udio u kineskoj kompaniji za internet trgovinu Alibabi i vlasnički udio od 35,5 posto u japanskom ogranku Yahooa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *