U Portonovi uloženo 200, u Lušticu Bej 90 miliona eura

Dodajte komentar

Građevinski radovi najvećih investicija na Primorju Portonovi i Luštica Bej odvijaju se planiranom dinamikom, a investitori su zadovoljni postignutim ciljevima.

Po planu

Kako je Pobjedi kazao izvršni direktor kompanije Portonovi i član odbora direktora Azmont Investmentsa Rašad Rasulu, godina koja je za njima bila je interesantna i puna izazova. Uspješnu godinu imali su i u Luštici Development, a njen izvršni direktor Daren Gibson najavljuje da će u narednih 18 mjeseci uložiti 100 miliona eura.

Skoro smo pet godina u Crnoj Gori i uvjereni smo da smo mnogo uradili. U prošloj godini ostvarili smo nekoliko ciljeva, a primarni interes Azmont Investmentsa je luksuzni kompleks u izgradnji. Mi smo multikulturalna kompanija u porastu, sa ciljem da postanemo jedna od najvećih investicionih kompanija u regionu“, kazao je Rasulu i dodao da građevinski radovi dobro napreduju, a da pažnju dominantno privlači marina i prvi objekti u dijelu Donje naselje.

Osjećamo da su ljudi nestrpljivi da vide krajnji proizvod, ali je važno da se razumije kompleksnost ove vrste projekta. Željeli bismo da Portonovi bude operativan što je prije moguće i radimo u skladu sa našim planovima i postavljamo ciljeve izgradnje u fazama, sa ciljem da Portonovi živi život već ove godine“, istakao je Rasulu.

Ulažu više od plana

U Azmont Investmentsu, kao i u tri kompanije kćerke, imaju 68 zaposlenih, od kojih su 70 odsto lokalci. Nedavno otvorena banka ima 25 radnika. Svemu ovom treba dodati i stotine radnika koji su angažovani na građevinskim radovima.

“Do sada smo investirali 200 miliona eura, a ukupna investicija u Portonovi će biti 650 miliona. To je daleko više od planiranog”,  kazao je Rasulu koji podsjeća da ih obaveze iz ugovora o dugoročnom zakupu obavezuju na ulaganje od 52 miliona eura u roku od četiri godine i 258 miliona u roku od osam godina.

Daren Gibson je najavio da će ovo biti godina gradnje hotela Čedi, a postaće operativna marina Luštica Bej, kao prvi novoizgrađeni ovakav objekat nautičkog turizma u Crnoj Gori u posljednjoj deceniji.

Osim novih 16 zgrada sa 88 stanova, koje će biti izgrađene i predate vlasnicima do polovine ove godine, uskoro počinjemo izgradnju vila i gradskih kuća u marina naselju, a već smo počeli sa pripremnim radovima. Oni će biti spremni za vlasnike između kraja 2017. i sredine 2018. godine kazao je Gibson.

Super struktura marine (lukobrani, kej zid, obloga) je završena, infrastrukturno opremanje je u toku i biće okončano krajem godine.

Na lokaciji golf terena smo završili iskopne radove i počinjemo grubo oblikovanje terena. Uskoro ćemo pokrenuti prodaju i rezidencijalnih jedinica u Luštica Bej centru, koje će početi da se grade do kraja sljedeće godine. Luštica Bej centar će biti gradsko i administrativno jezgro kompleksa i biće povezano sa Radovićima“, kazao je Gibson i naglasio da je u projekat do sada investirano 90 miliona eura.

U narednih 18 mjeseci biće uloženo još 100 miliona, čime će ukupna investicija porasti na 190 miliona, što je 10 odsto više od procijenjene vrijednosti projekta. Paralelno gradimo i neophodnu infrastrukturu puteve, vodovodnu, atmosfersku i kanalizacionu infrastrukturu, kao i onu neophodnu za napajanje električnom energijom i telekomunikacije kazao je Gibson, naglašavajući da je nedostajuća infrastruktura velika poteškoća.

Klijenti Luštice iz 31 države

Do sada je u Luštici Bej prodato 190 apartmana, gradskih kuća, vila i kondo apartmana.

Naši klijenti dolaze iz 31 države. Ponosni smo na tu činjenicu i vjerujemo da će naša multikulturna raznolikost biti jedna od prednosti ovog projekta tvrdi Gibson.

“Čedi” hotel će biti gotov iduće godine

,,Čedi je prvi od sedam hotela planiranih u Luštici Bej, a Gibson kaže da će dovesti i druge svjetske brendove.

Čedi Luštica Bej hotel sa pet zvjezdica biće najveći te kategorije u Bokokotorskom zalivu i imaće 110 soba. Pripremni radovi su već započeli, a očekuje se da će hotel biti završen sredinom iduće godine“, kazao je Gibson.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *