Monteput Kalaču ili Mujeviću?

Dodajte komentar

Bivši poslanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Kalač i član Glavnog odbora Jonuz Mujević najozbiljniji su kandidati za direktora “Monteputa”, saznaju “Vijesti”.

Više sagovornika “Vijesti” iz vladajuće koalicije saopštilo je da će kadar iz Bošnjačke stranke nastaviti da vodi “Monteput”, na čijem je čelu bio ministar saobraćaja Osman Nurković.

Preduzeće “Monteput”, između ostalog, upravlja tunelom “Sozina” koji je, primjera radi, 2014. godine imao 7,2 miliona eura prihoda.

Mujević je član Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, dok je Kalač bio poslanik u prošlom sazivu parlamenta.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da se kao potencijalni kandidat stranke za direktora “Monteputa” pominje i politički direktor BS Suljo Mustafić, ali da je malo izvjesno da bi on mogao biti imenovan na tu funkciju.

Mustafić je pominjan i kao kandidat Bošnjačke stranke za direktora Uprave za dijasporu. Ranije je pominjano i da bi neko iz stranke Rafeta Husovića trebalo da dobije mjesto predsjednika Odbora direktora Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG).

Nakon formiranja Vlade, Demokratska partija socijalista počela je pregovore sa manjinskim strankama i Socijaldemokratama o “raspodjeli funkcija po dubini”.

Tokom pregovora o formiranju Vlade spekulisalo se da bi Bošnjaci kroz unutarkoalicione pregovore sa DPS-om mogli dobiti 10 odsto funkcija. Tada je najavljeno da bi BS mogao tražiti i više direktorskih mjesta u osnovnim školama i veću veću zastupljenost u diplomatsko-konzularnoj mreži.

Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *