Guverner Žugić primio rukovodstvo OTP banke

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić sa saradnicima, primio je danas delegaciju OTP Bank Plc iz Budimpešte, koju je predvodio dr Šandor Čanji, predsjednik i glavni izvršni direktor banke. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra finansija, Novo Radović.

Predstavnici OTP banke upoznali su guvernera Centralne banke sa daljim strateškim planovima OTP banke na crnogorskom bankarskom tržištu. Naglašena je spremnost banke da svoje prisustvo u bankarskom sistemu orijentiše ka daljem razvoju i unapređenju kvaliteta svojih usluga i davanju adekvatne podrške privredi i stanovništvu.

Guverner Žugić ukazao je na činjenicu da Crnogorska komercijalna banka, kao dio OTP grupe, zauzima značajno mjesto u crnogorskom bankarskom sistemu, i izrazio uvjerenje da banka ima kapacitete za dalji razvoj, imajući u vidu veličinu banke i njeno tržišno učešće. Istakao je potrebu kontinuirane razmjene informacija između Centralne banke i OTP banke koje su u funkciji stvaranja prostora za stabilno poslovanje, u skladu sa međunarodnim i lokalnim regulatornim okvirom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *