Katari Diar tražila građevinske dozvole za vile u uvali Pržna

Dodajte komentar

Kompanija Katari Diar Montenegro podnijela je Ministarstvu za održivi razvoj i turizam zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju rezidencijalnih vila u uvali Pržna.

Ta je firma u januaru prošle godine dobila urbanističkotehničke uslove za izgradnju hotelskog kompleksa, obalnog šetališta i pristupnih saobraćajnica, a krajem godine podnijelaje zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju rezidencijalnih vila RL1 i RL2 na katastatrskim parcelama u KO Milovići u uvali Pržna. U kompaniji očekuju da bi dozvolu mogli dobiti polovinom narednog mjeseca, što znači da bi se uskoro moglo krenuti sa izgradnjom turističkog kompleksa na mjestu gdje je nekada bio hotel “Plavi horizont”.

Po najavama iz 2010. godine, kada je Hotelskoturističko preduzeće “Primorje” prodalo kompaniji Katari Diar kompleks “Plavi horizont” za 24 miliona dolara, novi vlasnik je trebalo da u nove, eksluzivne turističke sadržaje uloži 250 miliona eura. Bilo je planirano da kompleks bude završen do septembra 2014. godine, ali se dalje od rušenja hotela “Plavi horizont nije stiglo. Razlog za kašnjenje bili su neriješeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno vođenje više sudskih sporova oko eksproprijacije zemljišta. Vlasnici zemljišnih parcela tražili su veću cijenu od ponuđenih, a Osnovni sud u Kotoru donio je odluku da se za kvadrat zelene površine plaća 100, umjesto prvobitno procijenjenih 77 eura, a da se za kvadrat površine mješovite namjene isplaćuje 157 umjesto 100 eura.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *