Anti-smartfon Light Phone: Uređaj koji obećava (video)

Dodajte komentar

Sa ovog telefona ne možete poslati poruku, ni provjeriti mejl, a definitivno ne možete igrati Super Mario Run. Ovaj telefon je upravo to – telefon.

Light Phone je dizajniran tako da vas oslobodi svakodnevnog tehnološkog ropstva, a da vam ipak omogući osnovnu komunikaciju.

Koristite ga što je manje moguće”, kaže Džo Holijer, jedan od osnivača kompanije Light.

Light Phone osmišljen je kao pomoćni telefon, tako da svoj smartfon možete ostaviti kod kuće kad izlazite s prijateljima. Uređaj, koji ima isti broj kao vaš “glavni” telefon, košta 150 dolara a dostupan je u bijeloj i crnoj boji.

Svi nosimo različitu garderobu i različite cipele u različitim situacijama. Zašto moramo da nosimo isti glomazni telefon svuda gdje idemo?”, kaže Kavei Tang, drugi koosnivač Light kompanije.

On je sa kolegama došao do sredstava za pokretanje biznisa zahvaljujući Kickstarter kampanji koja im je donijela 410.000 dolara, a onda su se uključili i investitori sa 3,3 miliona dolara.

Telefon je dizajnirala kuća New Lab iz Bruklina, a Tang i Holijer još ne mogu da vjeruju koliko je njihov proizvod tražen.

Prodali smo 4.000 telefona, ali vidim da potražnja raste”, kaže Holijer.

Foxconn kompanija iz Kine, ista koja proizvodi Apple proizvode, investirala je u Light Phone i zadužena je za proizvodnju.

Tang i Holijer kažu da je njihova osnovna ideja pokazati ljudsku stranu u svijetu tehnologije.

Cijeli proces od sklapanja do pakovanja obavljaju ljudi. Na hiljade ljudi je uključeno u proces. Nevjerovatno je koliki je lanac proizvodnje”, rekao je Tang.

https://youtu.be/DRVRy8f3KRk

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *