Pregled štampe za 14. januar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Grawe osiguranje preuzelo Merkur

Kompanija Merkur International Holding iz Austrije prodala je juče na Montenegroberzi stoodstotno vlasništvu u Merkur osiguranju Podgorica za 1,39 miliona eura. Akcije je, kako saznaju Vijesti kupilo Grawe osiguranje.

Odbijene sve tužbe Deripaskinog CEAC-a

Arbitražni tribunal u Beču UNCITRAL odbio je sve tužbene zahtjeve Centralno evropske almnijumske kompanije (CEAC) u arbitražnom postupku protiv Crne Gore.

Rast kamata rizik za obje države

Srbija je ove sedmice prodala državne obveznice na domaćem tržištu po znatno nižim kamatnim stopama u odnosu na one koje je Crna Gora na svom tržištu postigla krajem prošle godine.

Dnevne novine

Kupovina Crnogorskog Telekoma bila je logična

Hrvatski Telekom bio je prevelik za tržište te države, pa je logičan i prirodan korak bio da se regionalno proširi, odnosno kupi Crnogorski Telekom, ocijenio je stariji potpredsjednik hrvatske kompanije Siniša Đuranović.

Evropska unija najveći investitor u Crnoj Gori

Usvajanjem Programa za 2016, Evropska komisija je 2. decembra prošle godine dodijelila 22,9 miliona eura Crnoj Gori za podršku sprovođenju reformi na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Pobjeda

Struja ne smije da poskupi

Elektroenergetski subjekti moraju učiniti sve da obezbijede dovoljno struje za napajanje svih potrošača, po postojećim cijenama i ne prenoseći trenutne tržišne poremećaje na potrošače, ocijenjeno je juče na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa predstavnicima energetskih subjekata.

Montenegro erlajnz pod lupom inspektora

Agencijaza civilno vazduhoplovstvo (ACV) je posljednjih dana povećala nadzor nad Montenegro erlajnzom (MA) i ukoliko bude neophodno preduzeće sve raspoložive zakonske mjere nad ovim prevoznikom u slučaju ugrožavanja sigurnosti vazdušnog saobraćaja, saopšteno je iz Agencije.

Izmirili sve obaveze i zatvorili preduzeće

Lutrija Crne Gore, kojaje prestala da radi sa završetkom prošle godine, juče je obavijestila Ministarstvo finansija, Upravu za igre na sreću i Poresku upravu daje izmirila obaveze za 2016. po osnovu priređivanja igara na sreću, proizvodnje i emitovanja televizijskog programa, kao i sve ostale za 2016.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *