Kupovina Crnogorskog Telekoma bila je logična

1 komentar

Hrvatski Telekom bio je prevelik za tržište te države, pa je logičan i prirodan korak bio da se regionalno proširi, odnosno kupi Crnogorski Telekom, ocijenio je stariji potpredsjednik hrvatske kompanije Siniša Đuranović.

Đuranović, koji je predvodio ugovaranje ovog posla, smatra da je Hrvatski Telekom kupio dobru kompaniju, koja je dominantna na crnogorskom tržištu.

Crnogorski Telekom ima kvalitetne ljude i dobru tehnologiju. S obzirom na blizinu i sličnost naših tržišta, kroz sinergiju možemo ostvariti dodatnu vrijednost za dioničare, koja je prvi i jedini cilj svakog biznisa“, rekao je Đuranović za Večernji list.

On je kazao da se u tom slučaju vidi da “jedan i jedan nijesu samo dva, već dva i po”, što će se posljedično, u pozitivnom smislu, odraziti na dioničare.

Đuranović

To što se radi o unutargrupnoj transakciji ne umanjuje njene efekte. Dobrobiti ove akvizicije osjetiće mnogi, jer kada kompanija poput Hrvatskog Telekoma, koja je stabilna i s tendencijom rasta, uđe na novo tržište za sobom povlači cijeli ekosi stem“, istakao je Đuranović.

Svi koji sarađuju sa Hrvatskim Telekomom, kako je dodao, sada će imati otvorena vrata na novom tržištu, od dobavljača do svih ostalih partnera koji će proširiti poslovanje, a posljedično i više prihodovati.

U smislu regionalnog širenja Hrvatski Telekom će s pažnjom paziti na svaku priliku koja se bude pružala. Kada se radi o regiji, naši susjedi u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji i dalje imaju državne telekome, koji će u neko doba biti na prodaju, a osim velikih privatizacija postoje mogućnosti kupovine i ostalih igrača, posebno u fiksnom segmentu“, naveo je Đuranović.

Hrvatski Telekom u utorak je postao vlasnik 76,53 odsto akcija Crnogorskog Telekoma, koje je za 123,5 miliona eura kupio od Mađar Telekoma.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *