Amazon najavio otvaranje 100.000 radnih mjesta

Dodajte komentar

Amazon će otvorit će više od 100.000 radnih mjesta u Sjedinjenim Državama u času dok Donald Trump poziva multinacionalne kompanije da pojačaju djelatnost na američkom tlu.

Ovom spektakularnom informacijom koju je otkrila u četvrtak, kompanija Jeffa Bezosa pridružuje se popisu poduzeća koja su najavila ulaganja u SAD-u nakon pobjede Donalda Trumpa (Ford, Fiat Chrysler, Carrier …), od kojih su poneka odustala od plana preseljenja u Meksiko.

U idućih osamnaest mjeseci namjeravamo da proširimo kompaniju za 100.000 ‘Amazonaca‘”, komentarisao je Bezos koji je tokom kampanje bio žestoki protivnik novog predsjednika.

Američka superkompanija koja planira da organizuje isporuku proizvoda pomoću bespilotnih letjelica i koja je svojim virtualnim pomagačem Alexia učinila prve korake u vještačkoj inteligenciji, tako će znatno pojačati radnu snagu.

Amazon, osnovan 1994., ima danas 180.000 radnika u SAD-u i, navodi njegova mrežna stranica, “više od 300.000” u svijetu.

Kompanija u saopštenju ističe da će nova radna mjesta diljem SAD-a biti na puno radno vrijeme, s “punim” zdravstvenim osiguranjem i otvorena za “sve tipove” kvalifikacija: od inženjera preko skladištara do programera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *