Štrajk kopilota prizemljio avione Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Avioni Montenegro Airlinesa (MA) sa tivatskog aerodroma juče su kasnili i po sedam sati, a razlog za to je, prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, štrajk kopilota.

Oni su se na protest odlučili zbog kašnjenja zarada, koje su, prema njihovim tvrdnjama, selektivno isplaćivane. Navodno, plate su primili piloti, dok se kopilotima duguju dvije zarade, a nekim stjuardesama čak i septembarska plata.

MA: Kasni se zbog nevremena

Zbog njihovog štrajka, koji su u nacionalnoj aviokompaniji demantovali, putnici MA za Beograd su, poslije sedam sati čekanja, sa tivatskog aerodroma prevezeni čarter avionom Er Srbije. Kašnjenja je bilo i na letu Tivat-Moskva.

Nema štrajka. Kašnjenje je uzrokovano operativnim razlozima i nevremenom. Saobraćaj koji je planiran biće realizovan” kazala je Dnevnim novinama PR MA Sandra Nikitović.

Problem kašnjenja letova juče je riješen tako što je letove MA za Beograd obavila avio-kompanija Er Srbija, sa kojom MA ima potpisan kod šer sporazum. Danas MA ne bi trebalo da ima problema sa kašnjenjem, jer imaju samo četiri leta. Kompanija će, međutim, veliki problem imati sjutra, s obzirom na to da treba da ima 26 letova i uprava kompanije za sada ne zna kako da riješi taj problem.

U minusu 60 miliona

Mediji su ranije pisali da se pilotima i kopilotima MA duguju tri, a nekima i četiri plate. Oni su tokom prošle godine prijetili redukovanjem obima saobraćaja ukoliko im ne isplate zaostale zarade i obezbijede redovna primanja i bonusi.

Montenegro erlajns završio je 2015. godinu sa gubitkom od 10,4 miliona, dok je ukupan gubitak kompanije bio 60 miliona. Još nije poznato koliko je iznosio gubitak u prošloj godini.

(Dnevne novine, Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *