Nowik: OT Logistics će investirati 17,1 miliona u Luku Bar

Dodajte komentar

Kompanija OT Logistics želi da pridobije klijente na novim tržištima i zbog toga smo spremni da investiramo 17,1 miliona eura u razvoj Luke Bar u naredne tri godine, saopštio je njen direktor Zbigniew Nowik.

Poljska kompanija jedina se javila na međunarodni tender za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar, za koje je ponudila 7,1 milion eura, uz trogodišnji investicioni program.

Oni očekuju da će se Vlada o njihovoj ponudi izjasniti najkasnije do početka drugog kvartala ove godine.

Luka Bar zauzima poziciju od strateškog značaja na Jadranskom moru i ima potencijala da postane jedan od glavnih trgovačkih izlaza koji povezuju Evropu, Afriku i Bliski istok. Naš cilj je da značajno povećamo obim pretovara u luci, što bi uticalo na povećanje potrebe za radnom snagom koja obavlja lučke poslove“, naveo je Nowik u saopštenju dostavljenom crnogorskim medijima.

On je istakao da kompanija na čijem je čelu dosljedno sprovodi strategiju rasta, čiji je glavni dio širenje poslovanja na Balkan.

Želimo da u potpunosti iskoristimo mogućnosti koje pruža naše prisustvo i poslovanje u okviru sjeverno-južnog transportnog koridora, povezujući Baltik sa Jadranom. Kupovina akcija u najvećoj luci u Crnoj Gori stvorila bi nove mogućnosti za rast naše kompanije. Vjerujemo da ova transakcija može doprinijeti građenju dugoročnih vrijednosti naše grupe“, ocijenio je Nowik.

OT Logistics je dio poslovne grupe koja je jedan od lidera u transportnom, špediterskom i logističkom sektoru Evrope.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *