Ponuda za Luku Bar formalno pravno ispravna, pregovori sa Poljacima počinju nakon 23. januara

Dodajte komentar
Luka Bar

Pregovori sa predstavnicima poljske kompanije OT lodžistik, koja je jedina dostavila ponudu za privatizaciju Luke Bar, trebalo bi da počnu poslije 23. januara, kazao je juče Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

Komisija je u saradnji sa izabranim savjetnikom ocijenila da je ponuda formalno pravno ispravna.

Poslije 23. januara očekujemo da doputuju predstavnici ove poljske kompanije. Tada bi trebalo da počnu pregovori, za koje očekujemo da će trajati 15 do 30 dana da bi razjasnili sve elemente“, kaže Vujović dodajući da je to uobičajena procedura.

Kada Tenderska komisija sa predstavnicima poljske kompanije usaglasi sve elemente ugovora, izvještaj podnosi Savjetu za privatizaciju, a on predlog Vladi koja donosi odluku.

OT lodžistik je ponudu za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar za 7,1 milion eura dostavio 21. decembra. Ponuđen je i trogodišnji investicioni program, vrijedan ukupno 17,1 milion eura.

Biznis planom je predviđeno povećanje obima pretovara tereta u prvoj godini 70 odsto, a nakon tri godine za tri puta, uz pozicioniranje Luke na novim međunarodnim tržištima, posebno centralnoevropskom i sjeverno-južnom i koridora Bliski/Daleki istok. Ponuđač je ponudio da u naredne tri godine zadrži postojećih 412 radnika.

Tendersku dokumentaciju za Luku Bar otkupile su još i kompanije Abu Dabi ports, Silos granari dela Sicilija, kao i turski Global ports.

Očekuje se ponuda OT lodžistika i za Montekargo

Vujović kaže da očekuju da OT lodžistik dostavi ponudu i za Montekargo, za koji rok ističe 16. januara. Osim Poljaka, dokumentaciju za Montekargo je otkupio i Silos granari dela Sicilija.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *