Facebook pokreće video oglase

Facebook se sve više okreće video sadržaju, od onoga u “Live” obliku preko običnih video zapisa postavljenih na tu društvenu mrežu.

Pravi konkurent YouTubeu, pak, ne može postati dok ne bude dovoljno privlačan autorima novih video sadržaja – a to može postati jedino tako da ih počne (bolje) plaćati. Za to je nužno uz video sadržaj prodavati oglase, a kako bi se vidljivost oglasa vezanih uz video sadržaje maksimalno iskoristila odlučili su se na odvažan korak. Kako doznaju upućeni insajderi, a prenosi Re/Code, Facebook će uskoro krenuti s plasiranjem oglasa unutar samih video zapisa, slično kako to sada radi s video prenosima uživo (Facebook Live). Nakon što korisnik pogleda 20-ak sekundi videa, pojaviće mu se reklama – i to ne u obliku zasebnog prozora s tekstom ili slikom, nego vjerovatno u obliku kratkog video isječka.

Ovakve reklame ubacivaće se samo u video zapise koji traju najmanje 90 sekundi, a trajanje će im biti ograničeno na 15 sekundi. Prihod od oglasa plasiranih na ovaj način Facebook će dijeliti s autorima videa na isti način kako to radi YouTube, tj. davaće im 55% zarade dok će 45% zadržavati za sebe.

Check Also

Munich Re: Globalna industrija osiguranja udvostručiće se u narednih 12 godina

Globalna industrija osiguranja porašće više od svjetske ekonomije 2018. i 2019., prema nedavnim prognozama Munich …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *