Prije 10 godina predstavljen prvi iPhone

Dodajte komentar

Na današnji dan 2007. Stiv Džobs (Steve Jobs) predstavio je prvi iPhone – uređaj koji je napravio revoluciju u svijetu mobilnih telefona.

Džobs je opisao iPhone kao “tri-u-jedan uređaj”.

Ajpod sa širokim ekranom osjetljivim na dodir, revolucionarni mobilni telefon i najsavremeniji uređaj za internet komunikaciju”.

Ajfon je od tada predstavljen u nekoliko različitih verzija, ali je dizajn onakav kakav je osmislio Stiv Džobs i dalje prisutan.

U to vrijeme, njegov koncept djelovao je gotovo pretjerano ambiciozno. Podrazumijevao je da ljudi treba da nose pravi kompjuter u džepu, ali se ispostavilo da je to bilo baš ono što im je potrebno.

Ajfon je ključni dio života naših korisnika”, napisao je aktuelni izvršni direktor Applea Tim Kuk na desetogodišnjicu predstavljanja Ajfona.

Danas više nego ikad mijenja način na koji komuniciramo, zabavljamo se, radimo i živimo. Ajfon je postavio standarde u svijetu mobilnog računarstva u njegovom povoju i mi tek počinjemo. Najbolje tek dolazi”.

Možda je to istina, ali će za mnoge korisnike Džobsovo predstavljanje prvog telefona pod oznakom Ajfon predstavljati najsvjetliji trenutak u istoriji kompanije.

https://www.youtube.com/watch?v=9hUIxyE2Ns8

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *