U Ministarstvu javne uprave biće angažovano 120 osoba

Dodajte komentar

Pored ministra i državnog sekretara, u Ministarstvu javne uprave (MJU) biće angažovano 120 osoba. Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji tog resora, koji je utvrdila Vlada, definisane su organizacione jedinice i njihov djelokrug, radna mjesta, broj izvršilaca, opis poslova i uslovi za njihovo obavljanje, raspoređivanje državnih službenika i namještenika, kao i zapošljavanje pripravnika.

Organizacione jedinice ministarstva čine Direktorat za državnu upravu i direkcije u okviru njega za organizaciju i nadzor državne uprave, za službenički sistem, za upravni postupak i slobodan pristup informacijama, za registraciju i evidenciju nevladinih organizacija i političkih partija. U okviru ministarstva radiće Direktorat za lokalnu samoupravu, i direkcije za normativne poslove i praćenje propisa, za strateško-razvojne i analitičke poslove i za nadzor lokalne samouprave.

U okviru Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost funkcionisaće direkcije za modernizaciju i informatizaciju državne uprave, za informatičku infrastrukturu, te odsjeci za analizu, planiranje i upravljanje projektima informatičke infrastrukture i za infrastrukturne servise. Pri ovom direktoratu radiće i direkcije za zaštitu od računarskih i bezbjednosnih incidenata na internetu (CIRT) i za elektronske registre.

Organizaciona jedinica MJU je i Direktorat za međunarodnu saradnju i programe pomoći, u okviru koga će funkionisati direkcije za međunarodnu saradnju i EU integracije i za upravljanje pretpristupnom podrškom EU i ostalim fondovima.

MJU čine i odjeljenja za upravljanje procesom reforme javne uprave, za inspekcijski nadzor, za unutrašnju reviziju, te Kabinet ministra, Služba za opšte poslove i finansije, kao i kancelarije za kadrovske poslove i javne nabavke i za računovodstvo i finansije.

Izvan organizacionih jedinica ministarstva sistematizovano je mjesto sekretara.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *