Statis traži dozvolu za Kraljičinu plažu

Dodajte komentar

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer podnijelo je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) za hotel Kraljičina plaža u Miločeru. Zahtjev su poslali kao vlasnici zemljišta na katastarskoj parceli broj 970 KO Sveti Stefan, opština Budva.

HTP Miločer je zemljište na kojem će se graditi hotel Kraljičina plaža dao pod zakup firmi Adrijatik propertis, čiji je vlasnik Petros Statis. Zahtjev za dozvolu poslat je godinu dana nakon što je aneks ugovora usvojen u Skupštini i godinu dana nakon što je MORT izdao urbanističkotehničke uslove za gradnju.

Skupština je lani produžila zakup za hotel Kraljičina plaža sa 30 na 90 godina i omogućila izgradnju 66 apartmana za prodaju i još 60 za tržište.

Prema planu, hotel Kraljičina plaža treba da ima pet plus zvjezdica. Prema urbanističkim uslovima, hotel treba da ima podrum, dvije etaže suterena, prizemlje i četiri sprata. Na lokacijama dva, tri, četiri, pet i šest planirana je izgradnja vila, a na lokaciji osam izgradnja trafostanice. Osim toga, u Miločerskom parku su planirani heliodrom, dječje igralište, teniski tereni i brojni drugi sadržaji. U hotelu Kraljičina plaža bi trebalo da bude zaposleno oko 150 radnika.

Adrijatik propertis je pod zakup uzeo i hotel Sveti Stefan i vilu Miločer. Za ta dva objekta lani im je produžen zakup sa 30 na 42 godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *