Triglav grupa će i dalje razvijati tržišta u regionu, u fokusu digitalizacija

Dodajte komentar

Triglav Grupa ostaje prisutna u šest država jugoistočne Evrope, u kojima će se organski razvijati, a u slučaju odgovarajućih prilika ne isključuju se eventualna preuzimanja, navodi se u nadograđenoj strategiji najveće slovenačke i regionalne osiguravajuće grupacije za period 2017-2020. godina.

U regionu u kome posluje, Grupa očekuje dugoročan ubrzani rast tržišta osiguranja, kao posljedicu toga i povećanje udjela zajedničke premije koju Grupa fakturiše izvan Slovenije. Triglav grupa namjerava i dalje razvijati tržišta u regionu, a investiraće prvenstveno u one dijelove osiguravajuće djelatnosti gdje se očekuje najveći stepen rasta (životna, zdravstvena i penzijska osiguranja). Razvijaće digitalne modele poslovanja, koji će da omoguće ulazak i na tržišta izvan postojećeg regiona. Uspostavljaće strateška partnerstva s preduzećima čije djelatnosti nadopunjuju poslovni model Triglav grupe, navodi se u saopštenju iz Triglava.

Na kraju strateškog perioda očekuje se da će Grupa na postojećim tržištima u regionu jugoistočne Evrope biti vodeći ponuđač inovativnih i cjelokupnih proizvoda osiguravajućih usluga i upravljanja imovinom.

U centru aktivnosti bit će prilagođeno poslovanje klijentima u pravcu digitalizacije, prisutnosti na svim kanalima i usluga asistencije.

Grupa u 2017. godini planira oko 930 miliona eura fakturisane konsolidovane bruto premije osiguranja (za 2016. plan je oko 900 miliona eura), slične trendove u oblasti štetnih događaja kao i prethodnih godina i nižu dobit od investicija zbog uticaja niskih kamatnih stopa.

U oblasti investicija zadržava se investicijsko usmjerenje s prioritetnim obezbjeđivanjem bezbjednosti i likvidnosti.

Kombinovani količnik Triglav grupe planiran je u visini od oko 95 %.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *