Komercijalna banka Beograd kupila palatu Beskuća u Kotoru

Dodajte komentar

Komercijalna banka Beograd ponudila je 2,952 miliona eura za kupovinu palate Beskuća u Kotoru, koja je vlasništvo biznismena Vojina Lazarevića. Beogradska banka je ponudu dostavila kao hipotekarni povjerilac drugog reda, potvrdio je za “Dan” advokat Tomislav Miranović. Palatu je na prodaju stavila Komercijalna banka Banjaluka, kako bi naplatila višemilionski dug po osnovu nevraćenog kredita Lazarevića. Palata Beskuća bila je stavljena kao hipoteka za kredit kod Komercijalne banke Banjaluka, kao i Komercijalne banke Beograd.

Kupac je dužan da u roku od sedam dana od dana javnog nadmetanja zaključi ugovor o kupoprodaji nepokretnosti sa Komercijalnom bankom Banjaluka“, kazao je Miranović.

Lazarević je palatu u Kotoru kupio prije dvije decenije i založio je prvo za kredit kod Hipo Alpe Adrija banke iz Austrije za kredit od 20 miliona eura, dok je kasnije zalagao za kredite kod Komercijalne banke Banjaluka i Beograd.

Palata Beskuća se vodi kao kulturno dobro i Vlada je imala pravo preče kupovine nad njom, ali ga se odrekla, zbog, kako su ocijenili, previsoke cijene.

Cijena od 2,95 miliona, koju je ponudila Komercijalna banka Beograd bila je početna cijena.

Niko drugi se nije interesovao za kupovinu palate, niti je uplaćivao depozit.

Lazarević je bio savjetnik Filipa Vujanovića dok je bio premijer, nakon čega se bavio biznisom sa električnom energijom. Njegova firma Rudnap je u blokadi preko godinu dana, i prema pisanju beogradskih medija, duguje preko 11 milijardi dinara.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *