Azmont Investments predstavlja Novu Banku AD Podgorica (Video)

1 komentar

Novo-otvorena banka u Crnoj Gori, Nova Banka AD Podgorica, sa sjedištem u Podgorici, je registrovana sa 11,98 miliona eura vrijednosti kapitala. Kao komercijalna banka, Nova Banka pruža usluge korporativnim i privatnim licima. Osim toga, iz investitorske perspektive, ova investicija obezbjeđuje novi rast mogućnosti i povezivanja među kompanija osnovanim u Crnoj Gori, kao i onim osnovanim u inostranstvu, koje posluju na ovom tržištu.

2016-12-15-nova-banka_ahmet-erentok-1Nova Banka je nova green-field komercijalna banka na crnogorskom tržištu sa punim spektrom uobičajenih bankarskih proizvoda. Ipak, naš cilj je da ponudimo visoko kvalitetne bankarske proizvode i usluge kako rezidentima tako i nerezidentima. Posebna pažnja je posvećena stvaranju proizvoda koji uključuju novu IT tehnologiju u bankarskoj industriji. Nova Banka je nova snaga svojih klijenata, fokusirana na njihove potrebe i efikasnost”, rekao je predsjednik odbora direktora kompanije Azmont Investments, Ahmet Erentok, na sinoćnjem koktel prijemu u Hotelu Hilton Podgorica Crna Gora.

U svakodnevnom poslovanju, banka nastoji da ponudi optimalna rješenja po najpovoljnijim uslovima, koji su rezultat boljeg razumijevanja potreba i očekivanja klijenata. Banka će nastojati da obezbijedi kompletnu paletu proizvoda i usluga za klijente na najbrži i najefikasniji način.

Guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić istakao je na ceremoniji da je Nova Banka AD Podgorica „zdrav elemenat konkurencije koji će uticati na smanjivanje svih slabosti kompletnog bankarskog sistema u Crnoj Gori. I zato dajemo punu podršku ovoj banci i svim drugim bankama sa dobrom bankarskom praksom, jer nam je taj sektor, pored ostalog, neophodan i za razvoj mikro, malog i srednjeg biznisa gdje se zapošljava preko 90% našeg stanovništva”.

Nova Banka kroz ostvarivanje svoje misije teži da postigne svjetske standarde poslovanja, posebno naglašavajući etičke principe i zadovoljstvo klijenata kao primarni cilj. Kao član crnogorskog bankarskog sektora, Nova Banka će doprinijeti jačanju bilateralnih ekonomskih i trgovinskih odnosa između Crne Gore i Azerbejdžana. Tim Nova Banke čine iskusni stručnjaci kao i mlađi, dobro obrazovani ljudi. Banka je u potpunosti u vlasništvu kompanije Azmont Investments. Sjedište banke je u Podgorici, na adresi Marka Miljanova 46.

Da podsjetimo, Azmont Investments je mlada, ali predana kompanije koja posluje u Crnoj Gori od 2012. godine. Kompanija je posvećena korišćenju najboljih sredstava kako bi ostvarila svoju misiju: stvaranje efikasnog i održivog investicionog portfolija koji je fokusiran na odgovornost, održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje. Zapanjujuća ljepota i gostoprimstvo ove zemlje kao dobra poslovna klima bili su pokretači našoj investitorskoj kompaniji da uđe na tržište 2012. godine. U to vrijeme smo počeli sa postavljanjem, vjerujemo, jednog novog standarda ne samo u regionu već i na Jadranu – Portonovi Resorta. Investicija vrijedna 650“, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Kao i uvijek guverner koji je kao ministar trazio ovo pretjerano licenciranje banaka, marketicnski prodaje pricu da kapital od EUR 12 miliona moze sublimirati slabosti bankarskog sektora. Sve da provuiku ukupnu investiciju kao i regionalne, ne bi se postigao takvo snovidjenje.

    A, onda naravno daje pogresan podatak, jer u nasim SME-u ne radi 90% nego mnogo manje od 70% zaposlenih. Dobro bi bilo da je 90%, ali izgleda ministarr finansija kao da nije ni znao koliki mu je broj zaposlenih u drzavi i lokalnim samoupravama, a koji je preko 50 hiljada a zaposlenih je oko 180 hiljada. Ovo je matematika za osnovce. Ali, valjda je ekonomiji u CG sudbina da bude obiljezena PR igrarijama.

    Mada je “najljepsi snimak” ove malo dosadne reklame premijer sa losim neoliberalcima, onaj koji je stvarni premijer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *