Bugarski LaunchHUB Ventures dobio novih 18 miliona eura za investiranje u startape u Istočnoj Evropi

Dodajte komentar

LAUNCHub Ventures, startap akcelerator i seed investicioni fond koji dolazi iz Sofije, objavio je da je postigao sporazum sa investitorima i da će imati još 18 miliona eura na raspolaganju za investiranje u bugarske i jugoistočne startape.

Do sada je ovaj fond raspolagao sa 9 miliona eura, kroz pojedinačne seed investicije do 200.000 eura. Sa novim fondom, biće u mogućnosti da to povećaju na iznose od 300-700.000 eura.

Novi fond je već najavio svoju prvu investiciju u HiCharlie, robota za tekstualne poruke koji će “uprostiti lične finansije”. Ovaj startap koji se nalazi u San Francisku je osnovan od strane dvojice momaka iz Bugarske.

Lyuben Belov, serijski preduzetnik i suosnivač ovog fonda kaže: “Vjerujemo da postoji fantastična prilika u trenutno nezasićenom, ali brzo rastućem regionu Jugoistočne Evrope. Naša stragegija je da tu postanemo prvi izbor za preduzetnike”.

Investitori u ovaj fond uključuju EIF (Evropski Investicioni Fond) i individualne investitore uključujući i bugarske digitalne preduzetnike, kao što su osnivači Telerika, kompanije koja je postigla najveći exit neke bugarske softverske kompanije 2014. godine.

LAUNCHub postoji od 2012. godine, od kada su uložili preko 3.5 miliona eura u preko 50 startapa iz 10 zemalja, među kojima je i srpski Fliiby. Ovaj fond poznat je i po svojoj ekstenzivnoj mreži mentora, savjetnika i partnerskih programa.

Fond je primarno zainteresovan da investira u kompanije iz Jugoistočne Evrope i “digitalnog domena”, odnosno one koje napadaju globalno tržište i rješavaju probleme vezane za consumer internet, e-poslovanje, enterprise softver i ostalih aktuelnih oblasti tehnološkog preduzetništva.

Startit

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *