U svijetu preko milion .ME sajtova

Dodajte komentar

U svijetu ima preko milion sajtova sa odrednicom .me, dok je sa cg.yu svojevremeno bilo svega tri hiljade, tako da je Crna Gora kroz taj domen “osvojila svoje bogatstvo”.

Naš domen sa odrednicom .me najbolji je izvozni brend Crne Gore, jer je naša država na taj način prihodovala više nego od svih ostalih koncesija zajedno“, kazao je prof. dr Vujica Lazović, profesor informacione ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

On je, govoreći tokom otvaranja Telekom Network konferencije, koja je na temu poslovne primjene interneta i onlajn marketinga okupila preko 120 učesnika iz zemlje i regiona, podsjetio da je od aukcije frekvencije i od prodaje domena do sada prihodovano 72 miliona eura, ali je dodao i da se “nažalost, taj novac kasnije uglavnom nije vraćao u informacioni razvoj, već je više odlazio za socijalnu potrošnju”.

Lazović je kao probleme za dalji razvoj infomatičke ekonomije ukazao na nisku računarsku pismenost, spori rast broadbenda, nizak procenat ljudi koji se bave e-poslovima, kao i društvene i ekonomske nejednakosti, uz tzv, digitalni jaz. Ipak, on je dodao i da usprkos svemu Crna Gora ima sjajne preduslove za razvoj svih oblika poslovanja u onlajn sferi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *