Erste banka po treći put Banka godine u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Erste Bank AD Podgorica je dobitnik nagrade „Banka godine u Crnoj Gori(„The Bank of the Year 2016“), koju dodjeljuje svjetski uticajan finansijski magazin „The Banker“, u izdanju „Financial Times Group“.

Nagrada Banka godine u Crnoj Gori, uručena je izvršnim direktorima Erste banke Aleksi Lukiću, Aleksandri Radić i Darku Kekoviću  na ceremoniji održanoj u Londonu, u srijedu 7. decembra.

„Velika nam je čast što je Erste banka ponovo osvojila ovu prestižnu nagradu i što je treći put proglašena najboljom bankom u Crnoj Gori. U izazovnim ekonomskim vremenima Erste banka predstavlja siguran oslonac klijentima i podrška na koju mogu računati. Ulaganje u ovaj odnos  ogleda se i kroz kontinuiran rast broja klijenata i tržišnog učešća koji ostvarujemo. Kvalitetni poslovni rezultati koje postižemo su bili, i nastaviće da budu, osnova da i dalje  snažno podržavamo razvoj  ekonomije i šire društvene zajednice“, rekao je Lukić.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, kvalitet strategije poslovanja, način prevazilaženja regulatornih, konkurentskih i ekonomskih izazova, kao i korišćenje naprednih tehnologija usmjerenih na stvaranje dodatne koristi za klijente. Ove godine priznanje je dodijeljeno u 149 država svijeta.

Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a čitan je u više od 180 zemalja svijeta. Još od 1926. godine, „The Banker“ objavljuje globalne finansijske informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima. Priznanje koje časopis dodjeljuje bankama godišnje smatra se jednim od najprestižnijih svjetskih bankarskih nagrada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *