Pregled štampe za 7. decembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Struja jeftinija ali samo u januaru

Cijena električne energije za domaćinstva u Crnoj Gori trebala bi da bude niža za 4,7 odsto tokom januara naredne godine zahvaljujući amandmanima na Zakon o energetici usvojen od prije skoro godinu, ali će računi za struju biti uvećani vrlo brzo nakon toga jer Vlada i Ministarstvo ekonomije krajem januara posebnom uredbom treba da definišu novu naknadu na računima za struju zbog podsticaja razvoja energetike iz obnovljivih izvora.

Nestao katastar za Zavalu, Košljun i Sajam

Bivši potpredsjednik Vlade Milorad Vujović, posljednjeg dana rada u izvršnoj vlasti 28. novembra, podnio je glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Ratnicu zahtjev za pokretanje istrage u cilju utvrđivanja krivične odgovornosti osoba odgovornih za nestanak arhivskog materijala u Upravi za nekretnine Područna jedinica Budva.

Povucite zahtjev za stečaj u Dakiću

Advokat oko 300 bivših radnika “Radoja Dakića”, sada povjerilaca tog preduzeća, Dragan Prelević pozvao je premijera Duška Markovića da razmotri mogućnost povlačenja, nepromišljenog i moguće veoma štetnog, zahtjeva Poreske uprave za pokretanje stečaja u “Rado je Dakiću”.

Dnevne novine

Cijena struje na nivou one iz 2009. godine

Cijena električne energije za dvotarifna domaćinstva od 1. januara trebalo bi da bude niža 4,74 odsto, bez uračunavanja naknade za podsticanje obnovljivih izvora energije.

Nezaposlenih skoro 48.000

U Crnoj Gori je ove sedmice 47.950 nezaposlenih, 1,2 odsto više nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje.

Predat zahtjev za gradnju tunela Klop i Vrmac

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predalo je juče zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za gradnju tunela Klop i Vrmac, na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je DN u tom resoru.

Dan

Zbog malih elektrana veliki računi

Cijena električne energije za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem, koju koristi najveći broj potrošača, od 1. januara biće jeftinija za 4,74 odsto i iznosiće osam centi po kilovat-satu (kVh) bez PDV-a, potvrdđeno je za “Dan” iz više izvora.

Kneževiću nagrada za liderstvo

Predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću dodijeljeno je priznanje za liderstvo Centra za transatlantske odnose Džons Hopkins univerziteta u Vašingtonu.

Promet 83,8 miliona eura

Ukupan promet na Montenegroberzi u novembru je iznosio 83,83 miliona eura i bio je veći za oko 26 puta u odnosu na oktobar, dok je u odnosu na novembar prošle godiine promet veći za 737 odsto, podaci su iz Biltena Montenegroberze.

Pobjeda

Mugoša ostaje u Poreskoj upravi

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša ostaće na toj funkciji, iako je na poslaničkoj listi DPS.

Banke drže 2,6 milijardi vrijedne kolaterale

Za blizu 913 miliona eura kredita založenaje imovina vrijedna 2,6 milijardi eura, rečenoje Pobjedi iz Centralne banke. Ovaj regulator traži od banaka da brže oslobađaju kolaterale i na taj način pomognu privredi.

Struja pet odsto jeftinija do 25. januara

Cijena električne energije za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem od 1. januara biće niža oko pet odsto, pa će kilovatsat koštati 7,98 centi bez PDV-a, saznaje Pobjeda. Ove godine kilovat je koštao 8,38 bez PDV-a. Uprkos tome, računi domaćinstava za utrošenu električnu energiju će od februara biti veći zbog podsticaja za obnovljive izvore energije, koje plaćaju krajnji potrošači.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *